FIFA: Τους έκαναν σκλάβους!

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας του Νεπάλ δεν έχει δοθεί άδεια στους εργάτες από τη χώρα του να πάνε στις κηδείες των συγγενών τους εξαιτίας της πίεσης χρόνου για τα έργα του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Όταν οι λέξεις «FIFA» και «Μουντιάλ 2022» συναντιούνται, μόνο κάτι διεφθαρμένο και απάνθρωπο μπορεί να προκύψει, όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες εξελίξεις. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το FBI σε συνεργασία με τις ελβετικές Αρχές προέβησαν στη σύλληψη

14 στελεχών της παγκόσμιας ομοσπονδίας, αλλά και οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργάτες στα έργα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι εργάτες από το Νεπάλ που έχουν προσληφθεί για να φέρουν εις πέρας τις εργασίες στα γήπεδα και τους περιβάλλοντες χώρους τους ενόψει του Μουντιάλ του Κατάρ δεν έχουν κανένα απολύτως ανθρώπινο δικαίωμα. Αποκορύφωμα; Το γεγονός ότι τους έχουν απαγορεύσει να φύγουν από το Κατάρ για να πάνε σε κηδείες συγγενών τους!

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Εργασίας του Νεπάλ, Τεκ Μπαχαντούρ Γκουρούνγκ, λέγοντας: «Μετά το σεισμό της 25ης Απριλίου, ζητήσαμε από όλες τις εταιρίες του Κατάρ να δώσουν ειδική άδεια στους εργαζόμενους από το Νεπάλ και να πληρώσουν τα αεροπορικά τους εισιτήρια. Παρότι σε κάποιους εργαζόμενους δόθηκε αυτό το δικαίωμα, σε αυτούς που δουλεύουν για τα έργα του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν επετράπη να φύγουν γιατί υπάρχει πίεση χρόνου ώστε να είναι έτοιμα τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις. Έχουν χάσει συγγενείς και σπίτια και υπομένουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας στο Κατάρ. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα βάρος για ανθρώπους που ήδη υποφέρουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα