Eurosuccess Consulting: Κοινωνικές επιχειρήσεις για όλους

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό έργο ISSE - Improving Skills of Social Entrepreneurs, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και έχει ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2018. Το έργο ISSE, είναι αποτέλεσμα μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ οκτώ οργανισμών από επτά διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Βέλγιο, Πορτογαλία, Πολωνία και Τουρκία). Σκοπός του έργου, είναι η προβολή των κοινωνικών επιχειρήσεων στις

χώρες εταίρους και γενικά στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας την ενίσχυση του επαγγελματικού προφίλ των κοινωνικών επιχειρήσεων μέσα από την εκπαίδευση καθώς και την υποστήριξη της βιωσιμότητα τους.

Τι είναι το έργο ISSE;

Το έργο ISSE έχει στόχο να ενημερώσει τους επαγγελματίες σχετικά με τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας καθώς επίσης να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει επιχειρηματίες κοινωνικών επιχειρήσεων στις διευθυντικές δεξιότητες τους, τον επαγγελματισμό τους και τις ευκαιρίες δικτύωσης τους.

Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι του έργου είναι:

Να προβάλει και να υποστηρίξει τις κοινωνικές επιχειρήσεις σε τοπικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο,Να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την δραστηριοποίηση των κοινωνικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη μέσα από την ενίσχυση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εμπλεκόμενων για να υποστηρίξουν νέες κοινωνικές επιχειρήσεις,Να προωθήσει την ηγεσία, δίνοντας έμφαση στις δραστηριότητες μιας κοινωνικής επιχείρησης με ιδιαίτερη προσοχή στις επιχειρηματικές δεξιότητες, την ηγεσία και τη διεύθυνση, την ανάλυση προβλημάτων καθώς και τα οικονομικά, Να παρέχει εκπαίδευση, mentoring και βοήθεια για εξεύρεση οικονομικής βοήθειας σε μελλοντικούς ιδιοκτήτες κοινωνικών επιχειρήσεων,Να προωθήσει πρωτοβουλίες κοινωνικών επιχειρήσεων σε ενήλικες μέσα από την ανάλυση των αλλαγών που προκύπτουν στην χώρα και την κοινότητα τους και να σκεφτούν την αυτό-εργοδότηση ως μια πιθανή λύση για αυτούς,Να ευνοήσει την ενσωμάτωση μειονοτήτων μέσα από την απασχόληση τους σε κοινωνικές επιχειρήσεις.

Τα παραδοτέα του έργου

Κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου θα αναπτυχθούν τέσσερα κύρια παραδοτέα:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ιδιοκτήτες κοινωνικών επιχειρήσεων που στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους,Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μέντορες κοινωνικών επιχειρήσεων για την υποστήριξη των σύμβουλων κοινωνικών επιχειρήσεων για ποιοτικότερα αποτελέσματα,Περιεκτικός οδηγός για την δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων όπου θα δίνει οδηγίες για την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί και όλες τις πληροφορίες που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους οι επιχειρηματίες κατά την δημιουργία μιας κοινωνικής επιχείρησης, Εικονικό εκκολαπτήριο κοινωνικών επιχειρήσεων όπου δίνει πρόσβαση σε άτομα και σε συμβούλους κοινωνικών επιχειρήσεων που θέλουν να δημιουργήσουν την δική τους κοινωνική επιχείρηση ή έχουν ήδη την επιχείρηση τους και θέλουν να την εξελίξουν.

Οι ομάδες-στόχοι του έργου

Κύριες ομάδες-στόχοι:

Επιχειρηματίες με υφιστάμενη κοινωνική επιχείρηση ή άτομα που επιθυμούν να δημιουργήσουν την δική τους κοινωνική επιχείρηση,Μέντορες, σύμβουλοι και οργανισμοί που ασχολούνται με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων,Φορείς χάραξης πολιτικής για την ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Η κοινοπραξία του έργου

Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από οκτώ οργανισμούς, από επτά διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Βέλγιο, Πορτογαλία, Πολωνία και Τουρκία), που έχει ως στόχο να διαβεβαιώσει την μέγιστη αξιοποίηση και διάδοση των αποτελεσμάτων στην Ευρώπη. Εκτός από την Eurosuccess Consulting (Κύπρος), η κοινοπραξία αποτελείται από τους ακόλουθους οργανισμούς Fundacion De La Comunidad Valenciana Del Pacto Para El Empleo En La Ciudad De Valancia (FCVPE) – Ισπανία, Consorzio Social Lab – Ιταλία, Cooperazione Paesi Emergenti (COPE) – Ιταλία, Εuropean Project Association (EPA) – Βέλγιο, Uniao Das Freguesias De Gorndomar (SCOSME) Valbom e Jovim, Πορτογαλία, UNIWERSYTET LODZKI (ULO) – Πολωνία και Aile ve Sosyal Politikalar Ankara Il Müdürlügü - Τουρκία.

Εναρκτήρια συνάντηση στην Ισπανία

Στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018 έλαβε μέρος στην Βαλένθια της Ισπανίας, η εναρκτήρια συνάντηση του έργου ISSE. Κατά την συνάντηση, οι εταίροι παρουσίασαν το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο της κάθε χώρας για την κοινωνική οικονομία και τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Επίσης, συζήτησαν τα παραδοτέα του έργου. Επιπρόσθετα, όλοι οι εταίροι συμφώνησαν στην διεξαγωγή μελέτης σχετικά με τον εντοπισμό των αναγκαίων δεξιοτήτων που πρέπει να ενισχυθούν λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη ιδιοκτητών κοινωνικών επιχειρήσεων από τις χώρες τις κοινοπραξίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου (01/09/2018 – 31/08/2020), καθώς επίσης και μετά το τέλος του, το έργο θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα στις ομάδες-στόχους, σε εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, και θα προσφέρει επίσης την ευκαιρία για περεταίρω διάδοση των αποτελεσμάτων του.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ISSE, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.eurosc.eu

Keywords
Τυχαία Θέματα