Euroleague: Περιμένει αντίπαλο στα πλέι-οφ η ΤΣΣΚΑ

Την αντίπαλό της για τα πλέι οφ περιμένει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Αφού ολοκλήρωσε την regular season ως πρωτοπόρος και με ρεκόρ 24-6, η ΤΣΣΚΑ έχει πια να... νοιάζεται μόνο για την προσεχή αντίπαλό της, αλλά και την κατάσταση της υγείας του Κάιλ Χάινς που αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα. Πάλεψε πολύ ο μαχητικός Ερυθρός Αστέρας που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11-19.

Κορυφαίος για την ΤΣΣΚΑ, που έπαιξε χωρίς τον

Ντε Κολό, ήταν ο Βιτάλι Φριντζόν με 20 πόντους, ενώ 18 πόντους σημείωσε ο Κόρι Χίγκινς. Πρώτος σκόρερ του Ερυθρού Αστέρα ήταν ο Όγκνιεν Ντόμπριτς με 14 πόντους, ενώ ο Στέφαν Γιάνκοβιτς τέλειωσε το ματς με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα των Σέρβων που είχαν πρωταγωνιστή τον Νταβίντοβατς (8π.) και δημιούργησαν γρήγορα διψήφια διαφορά (6-17, στο 5'). Με καλάθια του Χίγκινς και του Φριντζόν, πάντως, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να μειώσει (23-24) με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν πτοήθηκε και ανέκτησε ξανά τον έλεγχο, την ώρα που οι Ρώσοι είχαν... αποσυντονιστεί στο δεύτερο δεκάλεπτο μετά τον τραυματισμό του Χάινς στη γάμπα. Το ημίχρονο μάλιστα έληξε με σκορ 37-44 χάρη σε buzzer beater του Μπιέλιτσα πίσω απ' το κέντρο.

Καλύτερα μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με καλάθι του Βέστερμαν για το 51-51. Τα τρίποντα των Φριντζόν-Χίγκινς διαμόρφωσαν το ρωσικό +6 (61-55, στο 27'), αλλά οι Σέρβοι έτρεξαν σερί 0-8 για το δικό τους προβάδισμα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε τελικά με σκορ 64-63. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ πάτησε το... γκάζι και έφερε το ματς στα μέτρα της φτάνοντας στο τελικό 92-81.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 37-44, 64-63, 92-81

Keywords
Τυχαία Θέματα