Eurogroup προς κυβέρνηση - Θωρακίστε τις τράπεζες

Σαφές μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση πως πρέπει να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τη θωράκιση του τραπεζικού συστήματος απέστειλε το Eurogroup, με νέο, δεύτερο στη σειρά ανακοινωθέν.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το δεύτερο είναι και το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, στη σύνταξη του οποίου κατέληξαν οι 18 υπουργοί Οικονομικών που συνεδρίασαν τυο απόγευμα του Σαββάτου, μετά την αποχώρηση του Έλληνα υπουργού Γ. Βαρουφάκη.

Το πλήρες περιεχόμενο του ανακοινωθέντος

Το

Eurogroup θεωρεί πως λόγω της λήξης της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης EFSF, χωρίς να υπάρχουν άμεσες προοπτικές για συμφωνία, θα απαιτηθούν μέτρα από τις ελληνικές αρχές, με την παροχή τεχνικής βοήθειας από τους θεσμούς, με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το Eurogroup θα παρακολουθεί πολύ στενά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση της Ελλάδας και είναι έτοιμο να συνεδριάσει εκ νέου με στόχο να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις, όταν αυτές απαιτηθούν, προς όφελος της Ελλάδας ας μέλος της Ευρωζώνης.

Πηγή news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα