Επίτροπος ΕΕ Γιοχαν Χαν - Eπίσκεψη σε καταυλισμό μεταναστών

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν και ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκαν σήμερα κέντρο υποδοχής μεταναστών στη σερβική πόλη Σιντ, κοντά στα σύνορα με την Κροατία.

Ο Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για την Πολιτική Γειτονίας και τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν ευχαρίστησε σήμερα τη σερβική κυβέρνηση για όσα έχει κάνει για τους πρόσφυγες και τόνισε ότι η Σερβία δεν είναι μόνη της, είναι ευρωπαϊκή χώρα και ότι το πρόβλημα απαιτεί από κοινού αντιμετώπιση.

"Είδα όλα όσα έχουν γίνει με στόχο την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες" δήλωσε ο κ. Χαν, τονίζοντας ότι πρόκειται

για κοινό πρόβλημα, για το οποίο είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή απάντηση, συνεργασία σε πνεύμα αλληλεγγύης και κατανομή βαρών.

"Νέα σύνορα και τείχη δεν είναι αυτά, στα οποία βασίζεται η λειτουργία της Ευρώπης" ανέφερε ο Επίτροπος της ΕΕ.

Ο Γιοχάνες Χανς υπογράμμισε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών-μελών αποφάσισαν πως θα δράσει η ΕΕ και συμφωνήθηκε ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων, δημιουργία "hot spots" για την καταγραφή των προσφύγων και πρόσθεσε ότι υποχρέωσή του είναι να βοηθήσει χώρες, όπως η Σερβία, επειδή "δεν μπορεί να αναλαμβάνει το βάρος μόνο μία χώρα, η οποία είναι θύμα ακριβώς επειδή είναι χώρα διέλευσης".

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση της Κροατίας να κλείσει τις συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία, ο κ. Χαν δεν θέλησε να απαντήσει, τονίζοντας ότι το κέντρο υποδοχής προσφύγων στην πόλη Σιντ δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να συζητηθεί το θέμα και ότι θα υπάρξει ευκαιρία γι αυτό στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει το απόγευμα, μετά τις συνομιλίες με τη σερβική ηγεσία στο Βελιγράδι.

Ο Γιοχάνες Χαν α, επίσκεψη στη Σερβία για να συζητήσει με τη σερβική ηγεσία το θπραγματοποιεί, σήμερέμα της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη.

Ενόψει της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, ο κ. Χαν δήλωσε ότι η ΕΕ είναι στο πλευρό της Σερβίας σε αυτήν πανευρωπαϊκή κρίση, η οποία μπορεί να επιλυθεί με κοινή προσέγγιση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα