Eπιφυλακτικές οι τράπεζες στο άνοιγμα λογαριασμών

Αρνητικά διακείμενες εμφανίζονται οι τράπεζες έναντι των εταιρειών διαδικτυακού στοιχήματος. Διατηρούν επιφυλάξεις στο άνοιγμα λογαριασμών, με αποτέλεσμα ακόμα και αν ψηφιστεί σε νόμο η ρύθμιση του στοιχήματος, αυτός ο νόμος να μένει ανενεργός.

Όπως ανέφερε το απόγευμα ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών η Κεντρική Τράπεζα, η επιφύλαξη ξεκινά από τις ανταποκρίτριες τράπεζες,

οι οποίες δεν διεκπεραιώνουν τέτοιου είδους συναλλαγές, καθώς εντοπίζουν κινδύνους υψηλού ρίσκου στις εν λόγω εταιρείες. Πίσω από όλο αυτό, είναι οι αμφιβολίες των ανταποκριτριών τραπεζών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν λάβει οι κυπριακές τράπεζες όσον αφορά στο ξέπλυμμα βρόμικου χρήματος.

Εκείνο, ωστόσο, που τέθηκε ως σκέψη στο τραπέζι είναι να τροποποιηθεί η σχετική πρόνοια στο νομοσχέδιο η οποία περιορίζει την αποδοχή διαδικτυακών στοιχημάτων μόνο από ιδρύματα που έχει αδειοδοτήσει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Είναι, λοιπόν, πιθανό να αδειοδοτηθούν εταιρείες διαδικτυακών στοιχημάτων με τραπεζικούς λογαριασμούς σε χώρα της Ε.Ε.

Με αυτή την εναλλακτική επιλογή το νομοσχέδιο θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες, καθώς έχουμε καθυστερήσει παρά πολύ με τη νομοθετική ρύθμιση του στοιχήματος και η χώρα είναι αντιμέτωπη με κυρώσεις. Συνεπώς, θα σταλεί για έγκριση και στο μεταξύ θα αρχίσει διαβούλευση για το στοίχημα στην Κύπρο για να ληφθούν οριστικές πολιτικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα