Την Τετάρτη η συνάντηση Ν. Παπαδόπουλου - Μ. Σιζόπουλου

Συνάντηση την Τετάρτη 10:45 θα έχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, στα γραφεία της ΕΔΕΚ.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο των επαφών των δύο κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2018, ενώ ακόμα δεν έχουν οριστεί ούτε ο αριθμός, ούτε η σύσταση των αντιπροσωπειών, οι οποίες ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερες από

τριμελείς.

Όπως προκύπτει από τα δύο κόμματα, πηγές των οποίων μίλησαν στο SigmaLive, η υποψηφιότητα του ενδιάμεσου χώρου δεν θα πάρει πολύ καιρό για να ανακοινωθεί, ενώ πιθανότερες ημερομηνίες ανακοίνωσης θεωρούνται εκείνες αμέσως μετά το Πάσχα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι συεδριακές υποχρεώσεις όλων των κομμάτων.

Εξάλλου, πριν από λίγες ημέρες σε έκτακτη συνεδρίαση το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ έδωσε την εξουσιοδότηση στην ηγεσία του κόμματος να πραγματοποιήσει συζητήσεις ενόψει των προεδρικών. Η εξουσιοδότηση, ωστόσο, αφορά μόνο στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιείται δεδομένου ότι οι δύο αρχηγοί έχουν ταύτιση απόψεων αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνει η επιλογή του υποψηφίου του ενδιάμεσου, ενώ όπως φαίνεται συμφωνούν και στα κριτήρια.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ, το σημαντικότερο κριτήριο που τίθεται είναι εκείνο της εκλεξιμότητας.

Μιλώντας στο SigmaLive πηγές που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του κόμματος, αναφέρουν ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η υποψηφιότητα που θα προκύψει, να είναι νικηφόρα. Επιπλέον, το κόμμα δίνει μεγάλη βάση στο θέμα του Κυπριακού, αλλά και η εφαρμογή του προγράμματος διακυβέρνησης που θα συμφωνηθεί.
Στόχος είναι η διαβούλευση και η κοινή απόφαση, λένε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν συναντήσεις και με τα άλλα κόμματα.
«Η εμπειρία που είχαμε με τον Δημήτρη Χριστόφια και το ΑΚΕΛ, δεν πρέπει να επαναληφθεί», τονίζουν.

«Το Κυπριακό θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της συζήτησης της Τετάρτης», αναφέρουν μιλώντας στο SigmaLive πηγές του ΔΗΚΟ που πρόσκεινται στην ηγεσία.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αναμένεται να καλύψει το θέμα του κοινού υποψηφίου, δεδομένου πάντα ότι υπάρχει η δεδηλωμένη επιθυμία και από τις δύο πλευρές για την κάθοδο κοινού υποψηφίου.

«Θα συναποφασιστούν κριτήρια και προϋποθέσεις. Το σίγουρο είναι ότι δεν πάμε να υποδείξουμε, αλλά να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα», τονίζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα