Eνίσχυση από Ελλάδα ζητά το ΣΝΕΦ

Στην Ελλάδα στρέφεται το ΥΠΑΜ για ενίσχυση, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Εθνικής Φρουράς, το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έφυγαν τρεις γιατροί, ακολουθώντας το παράδειγμα είκοσι άλλων, που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα.

Αυτή τη στιγμή το ΣΝΕΦ διαθέτει μόνο έναν παθολόγο. Δεν διαθέτει ούτε χειρουργό ούτε ωτορινολαρυγγολόγο, ενώ αβέβαιη παραμένει η παραμονή

του μικροβιολόγου.

Ο ΥΠΑΜ, Χριστόφορος Φωκαϊδης, δήλωσε στην εφημερίδα «η σημερινή της Κυριακής» ότι το ΥΠΑΜ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των διαχρονικών παθογενειών.

Ο κ. Φωκαϊδης δήλωσε ότι στο πλαίσιο των ριζικών μεταρρυθμίσεων, που υλοποιούνται στο ΥΠΑΜ, επιδιώκεται η επίλυση του προβλήματος, κατά τρόπου, που να διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του προσωπικού της Ε.Φ. και η κάλυψη των αναγκών όλων των μονάδων.

Υπήρξε, δήλωσε, συνεννόηση με την Ελλάδα για ενίσχυση. Παράλληλα το ΥΠΑΜ προωθεί τη δυνατότητα αναβολής σε στρατεύσιμους, που έχουν υποχρέωση θητείας, ώστε να είναι δυνατή η εκπλήρωση της θητείας, μετά τη βασική τους εκπαίδευση ως γιατρών, προκειμένου να αξιοποιούνται για κάλυψη αναγκών.

Σημειώνεται ότι οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό έχουν καλυφθεί μέσα από την πρόσληψη ΣΥΟΠ, που είναι προσοντούχοι νοσηλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα