Eλλάδα: Αντίστροφη μέτρηση για την προεκλογική περίοδο

Στην Ελλάδα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με τις εκλογές να κλειδώνουν για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της ελληνικής Δημοκρατίας στις 13.00 ο ηγέτης της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, θα παραδώσει την τρίτη διερευνητική εντολή.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της ελληνικής

Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αφού επικοινωνήσει με τους αρχηγούς, θα ανακοινώσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση, με πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Η διαδικασία συναντά τις αντιδράσεις της ΝΔ, η οποία επιμένει στην ανάγκη σύγκλισης του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και εξαπολύει επίθεση στον ΑλέξηΤσίπρα ότι επέλεξε ν’ αποδράσει από τις ευθύνες.

Στο μεταξύ η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπουλου, εξαπέλυσε νέες βολές στον Πρόεδρο της ελληνικής Δημοκρατίας.

Κάλεσε τον Προκόπη Παυλόπουλο να σταματήσει την αντισυνταγματική συμπεριφορά του και να συγκαλέσει την σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, μόλις λήξουν οι διερευνητικές εντολές και να μην συμπράξει με αυτούς που θέλουν κατάλυση της Δημοκρατίας.

Tσίπρας: Nα με κρίνει ο λαος

Σε απολογισμό του έργου του 7 μήνες ως πρωθυπουργός προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA, προτάσσοντας ότι πορεύτηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση, για την οποία πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής.

Eπτά μήνες πορεύτηκα με εντολή από τις 25 Ιανουαρίου, υποσχόμενος μια σκληρή διαπραγμάτευση και εξάντλησα τα όρια αυτής της εντολής. Τα πράγματα οδηγήθηκαν στα όρια, καταλήξαμε σε σύγκρουση με τους εταίρους και τελικά σε ένα συμβιβασμό, σε μια συμφωνία, δήλωσε.

Είχα την υποχρέωση, είπε, να τεθώ στη διάθεση του ελληνικού λαού για να κριθώ και ως προς αυτό έχω τη συνείδησή μου απολύτως ήσυχη.

Αισθάνομαι πολύ άνετα να δώσω στον ελληνικό λαό το λόγο να με κρίνει για όσα πέτυχα και για όσα δεν πέτυχα. Αυτή είναι η αξία της δημοκρατίας είπε αιτιολογώντας την απόφασή του για προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι περήφανος για την επιλογή της μη εξόδου από το ευρώ, σημειώνοντας ότι το αντίθετο θα συνεπαγόταν μία ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα