E.Xαραλαμπίδου: Δεχόμουν απειλές για την υπόθεση Ρίκκου

Mε την κατάθεση της βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου, συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου η ποινική υπόθεση εναντίον του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, ανέφερε στην κατάθεση της, ότι δέχθηκε τηλεφώνημα το οποίο προερχόταν από ανώνυμο και στο οποίο της λέχθηκε ότι θα της δοθεί φάκελος σχετικά με μια υπόθεση που την αφορά.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι μετά από μερικές ημέρες, την προσέγγισε άγνωστος ενώ ήταν σε κηδεία

στον Άγιο Νικόλαο στην Λεμεσό και της παρέδωσε φάκελο με δισέλιδο έγγραφο. Στη συγκεκριμένη αναφορά της κ. Χαραλαμπίδου, υπέβαλε ένσταση η υπεράσπιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, αιτιολογώντας ότι επρόκειτο για εξ ακοής μαρτυρία.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, απέρριψε την ένσταση αναφέροντας ότι εξ’ ακοής μαρτυρία δεν είναι απαραίτητα δήλωση από κάποιον αλλά αν χρησιμοποιείται από κάποιον για την αλήθεια του περιεχομένου της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, απέσυρε την ένσταση και η Ειρήνη Χαρακαμπίδου συνέχισε την κατάθεση της, αναφέροντας ότι από το 2013 που είχε υπόψη της την υπόθεση, ασχολείτο συνεχώς με αυτή επειδή τη θεωρούσε πολύ σοβαρή και επικοινώνησε τόσο με την διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας Άντρης Αντωνιάδου όσο και με το ΓΕ Κώστα Κληρίδη.

Η Άντρη Αντωνιάδου ανέφερε, της απάντησε ότι δεν γνώρισε την υπόθεση και θα τη διερευνούσε.

Η κ. Χαραλαμπίδου πρόσθεσε, ότι έστειλε το συγκεκριμένο δισέλιδο έγγραφο που της παραδόθηκε και σε δημοσιογράφους οι οποίοι δεν το δημοσιοποίησαν προφανώς ΄όπως είπε, λόγω της θέσης του κ. Ερωτοκρίτου που ήταν ΒΓ Εισαγγελέας,

Ο δρόμος που ακολούθησε στη συνέχεια, πρόσθεσε η κ. Χαραλαμπίδου ήταν η συζήτηση του θέματος στην επιτροπή θεσμών της βουλής σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και με αρθρογραφία.

Ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε, με απείλησε μετά από τηλεοπτική εμφάνισή μου στο Sigma προφανώς για να εξασφαλίσει τη σιωπή μου

H κ. Χαραλαμπίδου ενημέρωσε το κόμμα της για επικοινωνία που είχε με το Γ. Εισαγγελέα στον οποίο έστειλε και σχετικό email με το έγγραφο που της δόθηκε καθώς και για την απάντηση που έλαβε από τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας ότι ήταν ενήμερος για το θέμα.

Για μένα ανέφερε η κ. Χαραλαμπίδου το θέμα ήταν πολύ μεγάλο επικοινώνησαν με πολλούς αλλά κανείς δεν φοβόταν πρόθυμος να διερευνήσει και να σχολήσει για αυτό έκανα και τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις.

Kατά την αντεξέταση της κ. Χαραλαμπίδου, ρωτήθηκε από την υπεράσπιση του κ. Ερωτοκρίτου σε ποιους δημοσιογράφους έστειλε το αντίγραφο το οποίο της παρέδωσε ο άγνωστος.

Η κ. Χαραλαμπίδου απάντησε ότι δεν μπορεί να πει με την υπεράσπιση να επιμένει διερωτώμενη αν έχει κάποιο προνόμιο.

Η κ. Χαραλαμπίδου απάντησε ότι είναι δημοσιογράφος και έμαθε να σέβεται τις πηγές της με την υπεράσπιση να απαντά «εσείς είστε τώρα η πηγή τους.

Επί της διαδικασίας παρενέβη η έδρα, με έναν εκ των τριών δικαστών του Κακουργιοδικείου να δηλώνει ότι με βάση το σύνταγμα υποχρεούται κάθε μάρτυρας να απαντά.

Το «δεν θέλω» τόνισε ο δικαστής ισοδυναμεί με άρνηση.

Η υπεράσπιση όταν της ζητήθηκε να δηλώσει τι προτίθεται να πράξει επί του προκειμένου, δηλαδή αν θα επιμείνει στην αποκάλυψη ονομάτων εφημερίδων και δημοσιογράφων ή θα προτιμήσει η ερώτηση να παραμείνει αναπάντητη, ανέφερε ότι δεν θα απαντήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα