ENI: Γεωτρήσεις στα τεμάχια 6 και 3 εντός του έτους

Γεωτρήσεις στα οικόπεδα 6 και 3 στο αμέσως επόμενο διάστημα, εξήγγειλαν από το Προεδρικό ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλζι.

Σε δηλώσεις τους μετά από συνάντηση στο Προεδρικό, οι Λακκοτρύπης και Ντελσκάζι ξεκαθάρισαν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει γεώτρηση στο σημείο Καλυψώ του τεμαχίου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ και σε 2-3 μήνες στο σημείο Σουπιά στο τεμάχιο 3.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, στη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν για το

ερευνητικό πρόγραμμα της ΕΝΙ στην περιοχή το αμέσως επόμενο διάστημα, για τις δυο γεωτρήσεις στα τεμάχια 6 και 3 αντίστοιχα, για την πιθανότητα συνεργασίας με τις υποδομές που υπάρχουν στην Αίγυπτο, όπου θα συνεχίσουν οι συζητήσεις για το θέμα αυτό, και για άλλες συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν στην Ανατολική Μεσόγειο στον τομέα αυτό, λόγω κυρίως του ρόλου της ΕΝΙ στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε ερώτημα κατά πόσο προβληματίζει η στάση της Τουρκίας σε σχέση με το τεμάχιο 6, ο κ. Λακκοτρύπης επεσήμανε ότι από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση για αδειοδότηση του τεμαχίου, σημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και η εταιρεία, ήταν έτοιμες για γεώτρηση και αυτό θα γίνει, επεσήμανε.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΝΙ, επεσήμανε την ευχαρίστησή του για το ότι μέσα σε μόλις 9 μήνες από την αδειοδότηση, προχωρούν σε γεωτρήσεις. Ξεκαθάρισε ότι πιστεύουν στην Κύπρο και την προοπτική που έχει το νησί. Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας πως η αισιοδοξία τους δεν περιορίστηκε σε θεωρητικό επίπεδο, μιας και έχουν επενδύσει πολλά χρήματα σε αυτές τις γεωτρήσεις.

Επεσήμανε ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή και τόνισε ότι δεν πρέπει να απογοητευόμαστε από την πρώτη δυσκολία, καθώς χρειάζεται χρόνος και επιμονή για να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειες.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως πολύ σημαντικό το να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με πηγές και γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αυτό είναι κάτι που αναμένει και η ίδια η Ευρώπη και θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές μια τέτοια εξέλιξη, και μπορεί να δημιουργηθεί ένας διάδρομος στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα