Επ.Νικόλα: Διασφάλιση καλύτερων υπηρεσιών υγείας για όλους

Ανακοίνωση αναφορικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας, εξέδωσε το Επιτελείο του Υποψήφιου για την προεδρία Νικόλα Παπαδόπουλου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

"Η έκθεση της Κομισιόν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, επιβεβαιώνει όσα υπογράμμιζε και επαναλάμβανε το Εκλογικό Επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου όλο αυτό τον καιρό, ότι δηλαδή, η δημόσια υγεία βρίσκεται υπό πλήρη κατάρρευση.

Η έκθεση κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση της Ε.Ε. σε

σχέση με τις δαπάνες που διαθέτει για την υγειονομική περίθαλψη, ενώ, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι οι δαπάνες υγείας ανά κάτοικο είναι χαμηλότερες στην Κύπρο συγκριτικά με την πλειονότητα των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε.

Παράλληλα, μελέτη της KPMG διαπιστώνει ανεπάρκεια οργάνωσης, λειτουργίας και ελλιπή σχεδιασμό διαχείρισης και διοίκησης στα δημόσια νοσηλευτήρια.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μέσα από τις εξαγγελίες του, δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση, αναδιάρθρωση και ευρύτερη μεταρρύθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με πρωταρχικό στόχο την ποιοτική φροντίδα και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Ενδεικτικά, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της Αλλαγής προτείνουν:

 Την άμεση εφαρμογή των Νόμων, που ομόφωνα ψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα, για την αυτονόμηση των Νοσοκομείων και το ΓΕΣΥ.
 Τη δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης για την Υγείας των Πολιτών (Κ.Ε.Υ.Π).
 Τη Δημιουργία Νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παιδιών και Εφήβων.
 Τη Δημιουργία Κέντρου Προγεννητικής Ιατρικής.

Οι πολίτες απαιτούν καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι αποφασισμένος να τις διασφαλίσει για όλους".

Keywords
Τυχαία Θέματα