Ducati: Μπαμ με Λορένθο

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως πριν από λίγη ώρα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χόρχε Λορένθο αφήνει μετά από μια οχταετία τη Yamaha και μεταπηδά στην Ducati από το 2017!

«Μπαμ από Λορένθο!», «Έριξε βόμβα ο Λορένθο!», «Ο Λορένθο προκαλεί σεισμό στο MotoGP με την απόφασή του!», «Άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό ο Λορένθο!»- όποιον τίτλο και να διάλεγε κανείς να βάλει

μετά τα σημερινά νέα, μάλλον θα είχε δίκιο.

Εντάξει, αν δηλαδή τα νέα της μετακόμισης του Ισπανού αναβάτη από την Yamaha στην Ducati γίνονταν γνωστά πριν 4-5 μήνες και όχι μέσα Απριλίου: με τη Yamaha να έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του Βαλεντίνο Ρόσι πριν την έναρξη της σεζόνγια δύο ακόμα χρόνια και τον Χόρχε να μην απαντά εδώ και καιρό στην πρόταση των Ιαπώνων για νέο συμβόλαιο, άπαντες αντιλαμβάνονταν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής απλώς περίμενε.

Τι; Να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται φέτος η Ducati και αν θα είναι ικανές να του δώσουν από του χρόνο μια μοτοσυκλέτα ικανή για να κερδίζει αγώνες. Η ιταλική εταιρία- έστω κι αν οι Ντοβιτσιόζο και Ιανόνε έχουν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ένα 2-3 κι ακόμα μία παρουσία στο βάθρο- στους τρεις πρώτους φετινούς αγώνες κοιτάζει στα μάτια τις Yamaha και τις Honda και, κάπως έτσι, ο Λορένθο πείστηκε.

«Η Ducati ανακοινώνει πως ήρθε σε συμφωνία με τον Χόρχε Λορένθο, ο οποίος θα τρέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 και του 2018 με τα χρώματα της ομάδας μας», ήταν η λιτή ανακοίνωση της Ιταλικής εταιρίας, η οποία από το 2010 και τη φυγή του Στόουνερ δεν έχει πανηγυρίσει άλλη νίκη.

Η κίνηση του Ισπανού ήταν μάλλον επιβεβλημένη, μιας και μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι από την Σεπάγνκ κι έπειτα και τον τρόπο που κατέκτησε, τελικά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι σχέσεις του με τον Βαλεντίνο Ρόσι ήταν πιο ψυχρές κι από τους πάγους στο Βόρειο πόλο.

Ο Λορένθο, λοιπόν, μετακομίζει στην Ducati και θα βρει απέναντί του τόσο τον «Γιατρό», όσο και τον Μαρκέθ.

Αίφνης, το πρωτάθλημα του 2017 έχει γίνει ήδη απείρως πιο ενδιαφέρον από το φετινό...

Keywords
Τυχαία Θέματα