Βερολίνο:Οι πολίτες να αποφέυγουν δηλώσεις κατά Τουρκίας

Το Βερολίνο καλεί τους Γερμανούς πολίτες οι οποίοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Τουρκία να προσέχουν τι λένε κατά την παραμονή τους στη χώρα.

Η δήλωση αυτή έγινε έπειτα από την έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης για την εκδίκαση του κωμικού, ο οποίος κατηγορήθηκε από την Άγκυρα για προσβολή εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν λόγω ενός ποιήματος που απήγγειλε.

Ο σατιρικος καλλιτέχνης διάβασε στην τηλεόραση ένα ποίημά του, στο οποίο εμφάνιζε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως παιδεραστή και κτηνοβάτη. Μεταξύ άλλων στο βίντεο αναφέρεται ότι

ο Τούρκος πρόεδρος καταπιέζει τις μειονότητες, "χτυπά τους Κούρδους, πλήττει τους χριστιανούς και βλέπει εικόνες παιδικής πορνογραφίας".

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία προτείνουν στους πολίτες της Γερμανίας να αποφεύγουν πολιτικές δηλώσεις εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και εκφράσεις συμπάθειας υπέρ τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Βερολίνο καλούσε τους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν συμμετοχή σε χώρους με πολυκοσμία και τη διακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα