DesignTaken to Another Level

H εταιρεία Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ και η κατασκευάστρια εταιρεία Ειδών Υγιεινής Laufen Bathrooms, θα φιλοξενήσουν στην Κύπρο τους διεθνoύς φήμης σχεδιαστές Peter Wirz και Maria Vafiadis, οι οποίοι θα παρουσιάσουν μια ενδιαφέρουσα διάλεξη, που θα ανεβάσει το design

σε άλλο επίπεδο, όπως αναφέρει και ο τίτλος της «Design taken to another level»

H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στην Κρατική Πινακοθήκη, με τη συνεργασία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου και εντάσσεται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής έκθεσης αρχιτεκτονικών έργων EU Mies Awards 19.

Ο Peter Wirz είναι ένας επιτυχημένος σχεδιαστής που αναπτύσσει λύσεις προϊόντων και υπηρεσιών από το 1998 μέσω της εταιρείας Venetica, μιας βραβευμένης διεθνούς μάρκας και σχεδιαστικής εταιρείας που σχεδιάζει προϊόντα για πολλές γνωστές εταιρείες όπως τη Laufen, τη Victorinox, τη BenQ, τη Wellcare, τη Gubelin και πολλές άλλες, παρέχοντας εμπειρίες πελατών και προσδίδοντας αξία στις μάρκες.

Ο Peter Wirz έχει αναπτύξει αρκετές σειρές προϊόντων για τη Laufen. Σειρές με απλές και ξεκάθαρες γραμμές, που υποστηρίζουν τη φιλοσοφία του «less is more», χωρίς να προδίδουν την κομψότητα και τη λειτουργικότητα. Για την ολιστική προσέγγιση στον σχεδιασμό του shower toilet της Laufen, το μοντέλο Cleanet Riva σχεδιασμένο από τον Peter Wirz, έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία, όπως το βραβείο Red Dot 2016, το IF Design Award 2017 και το Design Plus από την ISH 2017.

Η Maria Vafiadis είναι η ιδρύτρια του MKV Design, ενός στούντιο εσωτερικού σχεδιασμού, το οποίο ξεκίνησε το 1999 στο Λονδίνο. Από τότε έχει ολοκληρώσει πολλά έργα σε όλο τον κόσμο, κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η Βαφειάδη έχει ένα σεβαστό όνομα στον κόσμο του εσωτερικού σχεδιασμού, με έργα που αποδεικνύουν πραγματική ευελιξία, καινοτομία και μοναδικότητα.

Το καταπληκτικό χαρτοφυλάκιο της Βαφειάδη, της δίνει δικαιωματικά τον τίτλο της απόλυτης φωνής πολυτέλειας. Σύμφωνα με αυτήν, ο ορισμός της πολυτέλειας είναι μια αίσθηση του χρόνου και του χώρου, που εξελίσσονται ανάλογα με τον τρόπο που ο καθένας τα αντιλαμβάνεται. Η πολυτέλεια γίνεται μια εμπειρία που αναγνωρίζει το σχέδιο. Επομένως, ο σχεδιασμός γίνεται πιο συνειδητά με στόχο να δημιουργεί αίσθηση ευεξίας, ανακάλυψης και εξέλιξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα