Debate: Στα αδύνατα σημεία του Τραμπ, τα "χτυπήματα" Kλίντον

Χίλαρι Κλίντον - Ντόναλντ Τραμπ σημειώσατε 1. Το πρώτο debate ανάμεσα στους δύο υποψήφιους περιελάμβανε δηλώσεις-ατάκες, υπαινιγμούς, προσβολές και στην καλύτερη περίπτωση χιούμορ.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ρεπουμπλικάνος ήταν όπως τον έχουμε συνηθίσει από την πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου: αιχμηρός και προσβλητικός. Η απάντηση της υποψήφιας του Δημοκρατικού κόμματος όταν ο Τραμπ την προσέβαλλε, άλλοτε άμεσα άλλοτε εμμέσως, ήταν ένα σφιχτό χαμόγελο. Στη συνέχεια με απόλυτη ψυχραιμία απαντούσε στις κατηγορίες εναντίον της με

μια σιγουριά που δεν έμεινε απαρατήρητη σήμερα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κλίντον, χτυπούσε στα ’’αδύνατα σημεία’’ του Τραμπ: Σε δηλώσεις του που έμειναν αποτυπωμένες στο μυαλό του Αμερικανού λαού, λόγω του ρατσιστικού τους περιεχόμενου.

Όλοι ανέμεναν ότι ο Τραμπ θα πίεζε την Κλίντον στο δικό της αδύνατο σημείο, που αφορά, βεβαίως, στη διαγραφή email της από "server". Ωστόσο, η συζήτηση για το θέμα αυτό διήρκεσε πολύ λιγότερο απ’ ότι αναμενόταν.

Το πρώτο από τα τρία debate, που είχε διάρκεια 90 λεπτών, ολοκληρώθηκε με τον Τραμπ να κάνει μία θερμή κίνηση λέγοντας ότι εάν κερδίσει τις εκλογές η Κλίντον, θα την υποστηρίξει. Λίγα λεπτά πριν, στην ίδια ερώτηση, η Κλίντον είπε, πως οι εκλογές δεν έχουν να κάνουν με την ίδια ούτε με τον Τραμπ, αλλά με τον αμερικανικό λαό, καλώντας τον να ψηφίσει.

Όλα για το δολάριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα, που αφορούν την οικονομία και συγκεκριμένα τους φόρους. Την επισήμανση αυτή έκαναν και δημοσιογράφοι των ΗΠΑ, οι οποίοι μιλούν για ένα πρωτοφανές γεγονός.

Αυτό θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς ως ένδειξη του ενδιαφέροντος των Αμερικανών για τα εσωτερικά τους ζητήματα και μάλιστα πολύ περισσότερο από το πώς να αντιμετωπιστεί η ISIS. Επίσης το ενδιαφέρον του κόσμου προς την οικονομία, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα top trends στο twitter της τελευταίας περιόδου (tax, economy), αποδεικνύουν, πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, η επιρροή του Τραμπ ο οποίος υποσχέθηκε να κάνει ξανά την Αμερική μεγάλη και ακόμα πλουσιότερη, είναι διάχυτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα