Daily Mail: «Το όνειρο θρυμματίζεται» στο Πισσούρι-Αιχμές σε Αρχές

Με τις ζημιές σε οικίες Βρετανών στο Πισσούρι λόγω κατολισθήσεων του εδάφους, ασχολείται η βρετανική Daily Mail.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι 17 οικογένειες έχουν ήδη απομακρυνθεί από την περιοχή, όπου όμως τουλάχιστον 70 σπίτια καταρρέουν.

Σχολιάζεται χαρακτηριστικά ότι για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, «το όνειρο θρυμματίζεται».

Σημειώνεται ότι τα ρήγματα στο έδαφος πιστεύεται ότι προκαλούνται από υπόγειες κατολισθήσεις που δημιουργούνται από ροές νερού κάτω από το έδαφος λόγω βαρέων

βροχοπτώσεων και λόγω της έλλειψης στέρεου αποχετευτικού συστήματος. 

Το ρεπορτάζ της Mail προσθέτει ότι «δεκάδες απελπισμένες οικογένειες έχουν εκλιπαρήσει την κυπριακή κυβέρνηση να τις βοηθήσει», υποστηρίζοντας ότι, αν είχαν γίνει ενέργειες όταν διαπιστώθηκε για πρώτη φορά το πρόβλημα προ ετών, τότε η έκταση της καταστροφής θα ήταν πολύ μικρότερη.

Ένας από τους επηρεαζόμενους Βρετανούς δηλώνει στην εφημερίδα ότι, παρά παλαιότερες υποσχέσεις από την κυβέρνηση, δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο που να τους καλύπτει.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι μια ομάδα κατοίκων πιστεύει πως η κυπριακή κυβέρνηση θα πρέπει να αιτηθεί κονδύλια από το ταμείο αλληλεγγύης της ΕΕ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μέσω εκπροσώπου ότι είναι σε συζητήσεις με την κυπριακή κυβέρνηση για να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Επικαλούμενη εκπρόσωπο του κυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών, η Daily Mail αναφέρει πως γίνεται παραδεκτό ότι υπάρχουν «σοβαρά προβλήματα αστάθειας εδάφους», κατηγορώντας τους εργολάβους που ανήγειραν τις κατοικίες, συστήνοντας στους κατοίκους να κινηθούν νομικά εναντίον τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα