Crans-Montana και μόνο στα πρωτοσέλιδα

Η Διάσκεψη για την Κύπρο που αρχίζει σήμερα στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων σήμερα. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η δικοινοτική εκδήλωση υπέρ της λύσης, οι προεκλογικές διεργασίες, τα ευρήματα του Ινστιτούτου Νευρολογίας Κύπρου για τον καρκίνο και τα εργασιακά της ΑΗΚ.

«Η Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Επιχείρηση Λύση

Κυπριακού» γράφει ότι οι συζητήσεις στο Κραν Μοντάνα ξεκινούν το πρωί από εκεί που έμειναν οι πλευρές κατά τις συζητήσεις στη Γενεύη και στο Μοντ Πελεράν και ότι μετά την αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Νίκου Κοτζιά αποσύρθηκε το έγγραφο Άιντα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δεν έπεισε το ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές και ότι φήμες επαναφέρουν στο τραπέζι το όνομα του Μάκη Κεραυνού. Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν φόβοι για νέο κύκλο αίματος στην Επαρχία Αμμοχώστου με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών ανθρώπων της νύχτας.

«Ο Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Ξεκινούν χωρίς έγγραφο» γράφει ότι η δυσφορία από μέρους Λευκωσίας και Αθήνας στις ενέργειες του Εσπεν Μπαρθ Άιντε οδήγησαν τον Νορβηγό να μαζεύει το έγγραφό του ένα 24ωρο πριν από τη σημερινή έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας. Γράφει επίσης ότι από πέντε μέχρι 50 χιλιάδες το χρόνο αμείβονται οι σύμβουλοι που έχει εργοδοτήσει η Κυβέρνηση στο Προεδρικό και στα Υπουργεία σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου. Επίσης, αναφέρεται στην ποινή φυλάκισης 15 χρόνων σε 50χρονο που βίαζε την κόρη του από 9 ετών.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ενώπιον όλων η ευκαιρία για επανένωση» γράφει ότι αρχίζει σήμερα το πρωί στο τουριστικό θέρετρο Κραν Μοντάνα η διάσκεψη για την Κύπρο με μοναδικό θέμα συζήτησης το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και ότι σε παράλληλο τραπέζι το απόγευμα θα συνεχιστεί και η συζήτηση για το εδαφικό. Αναφέρει ακόμη ότι απόψε, Ε/κ και Τ/κ διοργανώνουν στο τέρμα της οδού Λήδρας μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση ενότητας και λύσης. Η ‘Χ’ αναφέρεται και στα ευρήματα από 20ετή έρευνα του Ινστιτούτου Νευρολογίας Κύπρου και γράφει ότι ξεκλείδωσαν το γενετικό μυστικό για τον καρκίνο.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», με τίτλο «Ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου επιτέλους εδώ», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία σημειώνει ότι η ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου είναι επιτέλους τώρα ενώπιον μας και καλεί όλους να αδράξουν την ευκαιρία πρώτα από όλα για την ίδια την Κύπρο και μετά για την ευρύτερη περιοχή. Γράφει επίσης για νέο κύμα κυβερνοεπιθέσεων ανά τον κόσμο. Επίσης, προβάλλει φωτογραφία από πισίνα στη Λευκωσία και γράφει ότι ο καύσωνας θα συνεχιστεί με θερμοκρασίες πέραν των 40 βαθμών το Σαββατοκύριακο.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Απεργιακός καύσωνας στην ΑΗΚ τον Ιούλιο» γράφει ότι καυτός προμηνύεται ο Ιούλιος για τα εργασιακά της ΑΗΚ, ενώ ο κίνδυνος απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων είναι περισσότερο από ορατός. Αναφέρεται και στις συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα που αρχίζουν σήμερα και γράφει ότι η καλή μέρα θα φανεί από το πρωί. Γράφει επίσης ότι άνεργοι θα στελεχώσουν το πρώτο καζίνο-θέρετρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα