Covid-19:Στη μνήμη του Κώστα και της Αθηνάς που απεβίωσαν με διαφορά 15 ημερών

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Κώστα και της Αθηνάς Θεοφίλου, οι οποίοι απεβίωσαν από κορωνοϊό μέσα σε μόλις 15 ημέρες,  η οικογένειά τους τιμά τη μνήμη τους.

Σε κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Παροικιακή, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η οικογένειά μας κατέρρευσε έχοντας χάσει ξαφνικά τα δύο άτομα που ήταν η κεφαλή της οικογένειας. Τώρα, αναπαύονται ειρηνικά μαζί στην αιωνιότητα».

Διαβάστε αυτούσιο το συγκινητικό κείμενο:

«Η 4η Απριλίου 2021 σηματοδοτεί ένα χρόνο από το θάνατο

των αγαπημένων μας Κώστα και Αθηνάς Θεοφίλου, που απεβίωσαν από την πανδημία του COVID – 19 μέσα σε μόλις 15 ημέρες διαφοράς, ο ένας από τον άλλο. Ο Κώστας σε ηλικία 93 ετών, πέθανε στις 20 Μαρτίου 2020 και η Αθήνα η γυναίκα του, 88 ετών, πέθανε μόλις 15 ημέρες αργότερα, στις 4 Απριλίου 2020.

Η μητέρα και ο πατέρας μας, η γιαγιά και ο παππούς μας, η προγιαγιά και ο προπαππούς μας, ήταν πάντα μαζί στη ζωή και έχουν φύγει μαζί. Η οικογένειά μας κατέρρευσε έχοντας χάσει ξαφνικά τα δύο άτομα που ήταν η κεφαλή της οικογένειας. Τώρα, αναπαύονται ειρηνικά μαζί στην αιωνιότητα.

Αφήνουν πίσω τα τρία παιδιά τους, Φίλιππο, Νίνα και Μελίνα, τέσσερα εγγόνια, όπου τα δύο πήραν το όνομά τους και ένα δισέγγονο. Για τον Κώστα και την Αθηνά, η οικογένειά τους ήταν στο επίκεντρο της ζωής τους. Η άνευ όρων αγάπη τους, η ευτυχία που έδωσαν στους γύρω τους δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ο Κώστας είχε πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του όταν με την οικογένειά του, έπαιζε ραμί με τα εγγόνια του και μαγειρεύοντας ό, τι ήθελαν ακόμη και τα τελευταία του χρόνια.

Η Αθηνά ως η πιο αγαπημένη και συμπονετική γιαγιά, έβαζε πάντα την οικογένειά της σε πρώτη μοίρα και φρόντιζε τους γύρω της. Μας αφήνουν με τις πιο όμορφες και πολύτιμες αναμνήσεις από τη μακρά και ολοκληρωμένη ζωή τους.

Ο Κώστας έφυγε από την Κύπρο και έφτασε στην Αγγλία το 1948. Ήταν από τους Στύλους.

Η Αθηνά ήρθε από την Κύπρο το 1951, ήταν από ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Ταύρου.

Γνώρισαν και παντρεύτηκαν στην Κύπρο το 1957, όταν και οι δύο εκεί επισκέπτονταν συγγενείς.

Έζησαν στο Neasden όλη την έγγαμη ζωή τους, περιτριγυρισμένες από οικογένεια και φίλους, πολλοί από αυτούς ζούσαν στον ίδιο δρόμο. Το σπίτι τους ήταν το στέκι της ευρύτερης οικογένειας. Και οι δύο εργάστηκαν σκληρά όλη τη ζωή τους. Ο Κώστας ήταν επικεφαλής σεφ για πολλά χρόνια στο Angus Steakhouse στην πλατεία Leicester, όπου αφηγείτο ιστορίες για τις πολλές διασημότητες που συχνάζουν στο εστιατόριο. Η Αθηνά, ήταν μια υπέροχη μοδίστρα, που βρήκε χρόνο να φτιάξει ρούχα για τα παιδιά όταν ήταν μικρά.

Όσο για εμάς και για πολλούς, αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη και δύσκολη χρονιά. Δυστυχώς, η οικογένεια δεν μπόρεσε να είναι μαζί τους ή να κρατήσει το χέρι στις τελευταίες ώρες.

Λόγω των περιορισμών του COVID, δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε τον αποχαιρετισμό που τους άξιζε και μόνο λίγοι άνθρωποι παρευρέθηκαν την κηδεία. Ωστόσο, η οικογένεια θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους εκείνους που συνέβαλαν στη συγκέντρωση χρημάτων στη μνήμη του Κώστα και της Αθηνάς, που συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, για να υποστηρίξουν την έρευνα για το πλέον επιτυχημένο εμβόλιο COVID. Μόνο για αυτό το πέρασμα τους δεν θα είναι μάταιο. Ο Κώστας και η Αθηνά και οι δύο ανιδιοτελείς μέχρι το τέλος, θα είναι πολύ περήφανοι για αυτή τη χειρονομία. Ενώ προσαρμοζόμαστε σε μια ζωή χωρίς αυτούς και τους λησμονούμε με όλη μας την καρδιά. Δεν θα ξεχαστούν ποτέ».

Διαβάστε επίσης: Πώς ένας Κύπριος άστεγος κατάφερε να γίνει επιτυχημένος επιχειρηματίας στο ΗΒ

Keywords
Τυχαία Θέματα