Το «κόκκινο» 14ημερο του κορωνοϊού στην Κύπρο (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Στις 14 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν στην Κύπρο οκτώ κρούσματα, αριθμός ελαφρώς πιο αυξημένος από τις προηγούμενες ημέρες. Ενδεικτικά, στις 13 Σεπτεμβρίου ανακοινωθήκαν στην Κύπρο μόλις 3 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Εντούτοις, εδώ και δύο εβδομάδες, με ελάχιστες εξαιρέσεις (στις 15/8 είχαμε έξι ενώ στις 25/9 3), τα κρούσματα είναι πιο αυξημένα στην Κύπρο.

Ειδικότερα, έχουν καταγραφεί

αυξημένα κρούσματα, με τον μεγαλύτερο αριθμό να αγγίζει τα 36, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου έχουν ανακοινωθεί 25.

Ανάλογες αυξήσεις είχαν σημειωθεί και εντός του Αυγούστου, αφού σε έξι τουλάχιστον ημέρες τα κρούσματα ήταν πάνω από 20.

Πιο κάτω παρατίθενται γραφήματα σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Οι αναλύσεις βασίζονται σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που κοινοποιούνται στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας.

Μέχρι 22 Σεπτεμβρίου, έχουν αναφερθεί 1.620 εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 (Γράφημα 1 και 2). O διάμεσος χρόνος από την έναρξη των συμπτωμάτων μέχρι την ημερομηνία της δειγματοληψίας είναι 3 μέρες (Ενδοτεταρτημοριακό εύρος: 1-6 ημέρες). Πρέπει να σημειωθεί ότι για 32 περιστατικά, η ημερομηνία συλλογής του δείγματος ήταν πριν από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, ως αποτέλεσμα της άμεσης εξέτασης ατόμων που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο ή πιθανό περιστατικό COVID-19. Μέχρι την 22η Σεπτεμβρίου, η αθροιστική επίπτωση 14 ημερών της COVID-19 (ανά 100.000 κατοίκους), ένα μέτρο που αντικατοπτρίζει το ποσοστό ενεργών περιπτώσεων COVID-19 στον πληθυσμό (επιπολασμός ενεργού νόσου), είναι 12,3 ανά 100.000 κατοίκους (Γράφημα 3).

Διαβάστε επίσης:

Τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊου σε παγκόσμιο επίπεδο

Εικόνες από δειγματοληπτικό έλεγχο στην Άχνα: «Στόχος να παραμείνει καθαρή»

Keywords
Τυχαία Θέματα