Covid19:Reaction&Cerides-Excellence in Innovation&Technology,ενώνουν δυνάμεις

Η πανδημία του COVID19 αποτελεί την σοβαρότερη κρίση στο τομέα της Δημόσιας Υγείας στην Κύπρο, με όλες τις δομές, υπηρεσίες, σχεδιασμοί να υφίστανται τεράστιες πιέσεις σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον. Η μάχη με ένα αόρατο εχθρό εξ υπακούει νέα μέσα και τεχνολογίες όπου με μεθοδικότητα και με ναυαρχίδα την γνώση, προχωρά αργά και σταθερά.

Στο πλαίσιο του SupportCy της Τράπεζας

Κύπρου, το Κέντρο Αντιμετώπισης Κρίσεων και Καταστροφών του REACTION και το CERIDES-Excellence in Innovation and Technology του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ένωσαν δυνάμεις.

Η ασφάλεια των εθελοντών στο πεδίο αλλά και στα κέντρα συντονισμού, η εκτίμηση κινδύνου εν μέσω της πανδημίας, η ερευνητική προσέγγιση των επιχειρήσεων υποστήριξης των πολιτών και πολλά άλλα αποτελούν την βάση της συνεργασίας. Δημιουργήθηκε οδηγός με «Οδηγίες προς Πρόσωπα Προσφοράς Υπηρεσιών σε Καιρό Πανδημίας CoVid19” και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις από εξειδικευμένο προσωπικό του CERIDES-Excellence in Innovation and Technology και της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Επικεφαλής του REACTION, Μάριος Σταύρου, δήλωσε πως αυτή η κρίση είναι διαφορετική και πολύ μεγαλύτερη από όσες ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Η αντιμετώπιση της απαιτεί συλλογικότητα, εξοικονόμηση δυνάμεων, προγραμματισμό και σίγουρα εξειδικευμένη αντιμετώπιση. H συνεργασία με το CERIDES-Excellence in Innovation and Technology και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θωρακίζει τις δράσεις στο πεδίο των επιχειρήσεων για στήριξη των πολιτών, διασφαλίζοντας την ασφάλεια τόσο των εθελοντών όσο και των πολιτών.

Ο Επικεφαλής του CERIDES, Δρ. Γιώργος Μπούστρας δήλωσε ότι ο συνδυασμός της επιστημοσύνης και της επιχειρησιακής επάρκειας που προσφέρουν οι δυο οργανισμοί έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους εθελοντές που παράγουν πολυποίκιλο έργο προς την κοινωνία των πολιτών.  Και τώρα, και κατά τη διάρκεια της επαναφοράς θα είμαστε δίπλα τους.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου, Έλλη Ιωαννίδου δήλωσε ότι αυτό που ζούμε είναι σίγουρα πρωτόγνωρο και σε μια μικρή κοινωνία όπως τη δική μας, ο καθένας θα πρέπει να κάνει και να προσφέρει ότι μπορεί για να συμβάλει στο να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση. Ευχαριστούμε την CERIDES-Excellence in Innovation and Technology και την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για τη συμμετοχή τους στο SupportCY και την ουσιαστική προσφορά τους στην παροχή της εξειδικευμένης γνώσης προς τους εθελοντές και όχι μόνο. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεργασία αυτή αποτέλεσε καλή πρακτική και για χώρες του εξωτερικού, και ήδη προγραμματίζονται εκπαιδεύσεις για οργανισμούς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή στο εξωτερικό.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Covid19 ReactionampampCerides#45Excellence, InnovationampampTechnologyενώνουν,Covid19 ReactionampampCerides#45Excellence, InnovationampampTechnologyenonoun