Covid19: Τα βλέμματα στα νοσηλευτήρια - Κρίνουν τις νέες αποφάσεις

Σε συντονισμό βρίσκονται οι αρμόδιοι, ώστε αρχές της επόμενης εβδομάδας να είναι έτοιμες οι εισηγήσεις των επιδημιολόγων οι οποίες και θα τεθούν ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, για την λήψη τελικών αποφάσεων.

Διαβάστε ακόμη: Δρ Κολιού: Τι «εμποδίζει» τις νέες χαλαρώσεις- Η κατάσταση παραμένει ασταθής

Η στρατηγική της κυβέρνησης, αποσκοπεί στο σταδιακό και με ασφάλεια ξεκλείδωμα της οικονομίας.

Η εικόνα, είναι μεν πιο ξεκάθαρη σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο οι νοσηλείες των επόμενων ημερών θα κρίνουν τα επόμενα βήματα, με δεδομένο ότι στις 31

Μαρτίου λήγει το υφιστάμενο διάταγμα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων Παγκύπρια, αλλά και των Δημοτικών της πόλης και επαρχίας Λεμεσού, σύμφωνα και με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος προανήγγειλε αποφάσεις στην συνεδρίαση του Υπουργικού.

Διαβάστε επίσης: Ανησυχητική αύξηση του βρετανικού στελέχους – Εμφάνιση σε νεαρότερα άτομα

Χθες, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,74 τοις εκατό. Από περίπου 49 χιλιάδες αντιγονικές και μοριακές εξετάσεις, εντοπίστηκαν 361 περιστατικά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων περίπου στις 44 χιλιάδες. Το ψηλότερο ποσοστό θετικότητας, 0,74%, καταγράφηκε στην Λεμεσό, και το χαμηλότερο, 0,12%, στην Πάφο.

Στα δημόσια νοσοκομεία νοσηλεύονται 196 ασθενείς, εκ των οποίων οι 53 σε σοβαρή κατάσταση. Από αυτούς, οι 25 είναι διασωληνωμένοι, οι έξι νοσηλεύονται στην εντατική Εκτός αναπνευστήρα, και 22, σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός- Κύπρος: Φρένο στο ποσοστό θετικότητας – Επίκεντρο οι κάτω των 40

Keywords
Τυχαία Θέματα