Επίτροπος Περιβάλλοντος:Να διορθώσουμε τη ζημιά που δημιουργήσαμε στον πλανήτη

Με ανακοίνωση της για την Ώρα της Γης, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Η φετινή Ώρα της Γης, σημαίνει την ενεργοποίηση του κάθε ενός μας ξεχωριστά αλλά και κάθε οργανωμένου συνόλου σε όλα τα επίπεδα ως προς τη δράση εκείνη που οφείλουμε να αναλάβουμε προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής.

Ήδη

μετά από ένα χρόνο πανδημίας αντιλαμβανόμαστε όλοι την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών άμυνας τόσο του πλανήτη όσο και του κάθε ενός μας προσωπικά. Η προσβολή της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων τις τελευταίες δεκαετίες δείχνει τα δόντια της, καθώς οι φυσικοί μηχανισμοί προστασίας μοιάζουν αδύναμοι να μας προστατέψουν.

Η υπερβολική χρήση ή και κατασπατάληση των προϊόντων της γης, όπως είναι τα υλικά δόμησης, σίτισης, νερού, η ρύπανση του αέρα από τα αέρια του θερμοκηπίου εξαιτίας της χρήσης ορυκτών πόρων επιβάλλουν σε όλους μας αναθεώρηση για τα όσα αλόγιστα ξοδεύουμε και δεν μπορούν να αναπληρωθούν.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία που περιλαμβάνει την Κυκλική Οικονομία, αλλά και την Στρατηγική για την προστασία και αποκατάσταση της βιοποικιλότητας αποτελούν μονόδρομο και οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα : Οι άνθρωποι οφείλουμε να διορθώσουμε τη ζημιά που δημιουργήσαμε στον πλανήτη γιατί το μέλλον μας ως ανθρωπότητα δεν προδιαγράφεται ιδιαίτερα ευοίωνο αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Γινόμαστε πιο προσεκτικοί με τα όσα μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε.

Γινόμαστε πιο προσεκτικοί με τις αγορές μας και διαχειριζόμαστε τα απόβλητα μας πριν τα παράξουμε και προτού γίνουν πρόβλημα.

Δεν ρυπαίνουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη φύση και δεν επιτρέπουμε σε άλλους να ρυπαίνουν.

Επιλέγουμε προσεκτικά την ποιότητα της τροφής μας, και δεν σπαταλάμε τρόφιμα.

Χρησιμοποιούμε μόνο όση ενέργεια χρειαζόμαστε.

Αποφεύγουμε τη χρήση αυτοκινήτου όπου είναι εφικτό.

Μας αφορά η χρήση χημικών φυτοφαρμάκων και επιλέγουμε πιο φιλικά υλικά, μέσα και τρόπους τόσο στη φύση όσο και στις καλλιέργειες.

Προστατεύουμε το πράσινο. Μαθαίνουμε για τη σωστή λειτουργία των οικοσυστημάτων και τα ενισχύουμε.

Aς χρησιμοποιήσουμε απόψε αυτά τα 60 λεπτά συσκότισης για να εξοικονομήσουμε ενέργεια, αλλά και για να αναλογιστούμε τη δική μας δράση, προστατεύοντας το κοινό μας σπίτι.

Διαβάστε ακόμη: Έρευνα/Σπατάλη τροφίμων: Τι καταλήγει στα σκουπίδια από το τραπέζι Κυπρίων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής,perivallontos, klimatikis allagis