CNP Assurances: Σημαντική επενδυτική στρατηγική συνεργασία

Στις 14 Δεκεμβρίου 2016 η CNP ASSURANCES, ο γαλλικός πολυεθνικός ασφαλιστικός κολοσσός και κύριος μέτοχος του κυπριακού ασφαλιστικού ομίλου CNP CYPRUS, προχώρησε σε μία σημαντική στρατηγική συνεργασία με τις διεθνούς βεληνεκούς γαλλικές εταιρίες EDF και Caisse Des Depots. Η EDF είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη από ανανεώσιμες

πηγές και η Caisse Des Depots ένας κορυφαίος επενδυτικός Οργανισμός υπό την επίβλεψη του γαλλικού κράτους.

Η συμφωνία συνεργασίας περιλαμβάνει την εξαγορά της RTE, με κύρια δραστηριότητα την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Η τελική συμφωνημένη αξία καθορίστηκε στα €8.2 δις για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της RTE.

Ο CEO του Ομίλου CNP ASSURANCES κ. Frederic Lavenir, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η CNP ASSURANCES, ως ηγετική ασφαλιστική δύναμη, στηρίζει τη στρατηγική ανάπτυξης της RTE και ότι η επένδυση αυτή είναι άμεσα ευθυγραμμισμένη με τη μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική του Ομίλου: να συμβάλλει στην οικολογική και ενεργειακή ανάπτυξη της Γαλλίας.

Στην Κύπρο, ο όμιλος της CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS περιλαμβάνει τις καταξιωμένες, πρωταγωνιστικές δυνάμεις της κυπριακής ασφαλιστικής αγοράς CNP CYPRIALIFE στον Κλάδο Ζωής και Υγείας και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στον Γενικό Κλάδο. Ο CEO του Ομίλου CNP στην Κύπρο κ. Τάκης Φειδία, σημείωσε σχετικά με την εξέλιξη πως η επενδυτική στρατηγική της CNP ASSURANCES επιβεβαιώνει την πρωτοπορία της ως ηγετικής δύναμης στον τομέα των ασφαλειών και τον ρόλο της στην αναπτυξιακή πορεία του Γαλλικού κράτους αλλά και ευρύτερα των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα