Τρεις ΕΠΥ εξευτέλισαν στρατιώτη και μένουν ατιμώρητοι

Για μια ακόμη φορά δεν κατέστη δυνατό να επιβληθεί τιμωρία σε τρεις εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι φέρονται να εξευτέλισαν στρατιώτη, όταν αυτός σχεδίασε σε χαρτί το έμβλημα της ομάδας που υποστηρίζει και το άφησε στο γραφείο τους.

Όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο στρατιώτης κατήγγειλε τον Οκτώβριο του 2011, ότι οι τρεις ΕΠΥ, περιτύλιξαν το σώμα και το στόμα του με κολλητική ταινία και προσπάθησαν να τον τοποθετήσουν σε κάδο απορριμμάτων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από διερεύνηση της καταγγελίας στους τρεις ΕΠΥ

επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές, οι οποίες όμως ακυρώθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2013, αφού δεν τηρήθηκε η νόμιμη πειθαρχική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ακολούθησε επανεξέταση και στους τρεις υπαξιωματικούς επιβλήθηκε ποινή 20ημερης φυλάκισης, απόφαση που αποτέλεσε αντικείμενο νέων προσφυγών οι οποίες εξετάστηκαν από το Διοικητικό Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο της πρώτης προσφυγής, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το Ανώτατο διαπίστωσε ότι η πειθαρχική διαδικασία διεξήχθη παράτυπα αφού « ο διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού υποκατέστησε παράνομα το διοικητή της μονάδας» όπου έγινε το περιστατικό, με αποτέλεσμα την ακύρωση της ποινής της δεκαήμερης φυλάκισης που επιβλήθηκε ως αναρμοδίως επιβαλλόμενη και κατ’ επέκταση και την απόφαση του Αρχηγού για επαύξηση της κατά δέκα μέρες. Το Δικαστήριο τόνισε δε ότι η διαδικασία έπασχε στη ρίζα της.

Ωστόσο, κατά την επανεξέταση αντί να διεξαχθεί νέα διαδικασία ανάκρισης, η νέα ποινή στηρίχθηκε στην ανάκριση που έγινε την πρώτη φορά από αναρμόδιο, όπως κρίθηκε, πρόσωπο.

Ουσιαστικά, αναφέρει ο «Φιλελεύθερος», η διαδικασία θα έπρεπε να γίνει από την αρχή και την ανάκριση να διενεργήσει ο διοικητής της μονάδας και όχι ο διοικητής της Διοίκησης Πυροβολικού. Η διαδικασία κρίθηκε ξανά λανθασμένη και το αποτέλεσμα ήταν, για ακόμα μια φορά, η ακύρωση της απόφασης με την οποία επιβλήθηκε στους τρεις ΕΠΥ 20ημερη ποινή φυλάκισης και μάλιστα με έξοδα εναντίον της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα