CIM έλαβε μέρος στο Συνέδριο του EDEN

Το CIM μέσω του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του κ. Γιάγκου Χατζηγιάννη, έλαβε μέρος στο ετήσιο Συνέδριο του European Distance &E-Learning Network (EDEN) που πραγματοποιήθηκε στο Jonkoping, Σουηδίας, 13-16 Ιουνίου 2017.

Το ετήσιο Συνέδριο του EDEN είναι το μεγαλύτερο συνέδριο που πραγματοποιείται ετησίως στην Ευρώπη σχετικά με την Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Το CIM ήταν το μόνο Κυπριακό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα που συμμετείχε στο κορυφαίο αυτό Συνέδριο.

Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου, ο κ. Χατζηγιάννης είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συζητήσει τρόπους συνεργασίας με τους Πρυτάνεις των κορυφαίων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων με σκοπό την συνεργασία μέσω κοινών προγραμμάτων, Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κτλ..

Το ευρωπαϊκό δίκτυο εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικής μάθησης, (EDEN) και ονομαζόμενο αρχικά το Ευρωπαϊκό δίκτυο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το οποίο ιδρύθηκε το 1991, είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός σύλλογος ανοιχτός σε ιδρύματα και άτομα που ασχολούνται με την ηλεκτρονική μάθηση, την ανοιχτή εκπαίδευση και την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. To EDEN είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

Όντας οργανισμός που αποτελείται από 200 ιδρύματα και 1200 άτομα από διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και κατάρτισης, το EDEN βοηθά ένα ευρύ φάσμα οργανισμών, δικτύων και εμπειρογνωμόνων να συνεργαστούν. Το EDEN συμβάλλει στην προώθηση της δικτύωσης, της διεθνούς συνεργασίας και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Το EDEN διοργανώνει ετήσιες ευρωπαϊκές διασκέψεις, εκδίδει ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, προσφέρει υπηρεσίες πληροφόρησης και παίζει χρήσιμο ρόλο σε ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών έργων. Τα εξαμηνιαία Ερευνητικά Εργαστήρια και οι Ανοιχτές Συνδιασκέψεις στην Τάξη αυξάνουν τον αντίκτυπο. Από το 1995, το EDEN διαχειρίζεται την Ευρωπαϊκή Εφημερίδα των Ανοικτών, Απόστασης και Ηλεκτρονικής Μάθησης (EURODL). Το βασικό πλεονέκτημα της EDEN ήταν η ισχυρή και ενεργή συμμετοχή αφού αντιπροσωπεύει 58 χώρες και 420 ιδρύματα.

Η παρουσία του CIM στο Συνέδριο του EDEN αποτελεί τιμή για την κυπριακή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το CIM υπόσχεται στον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου την συνέχιση της σοβαρής μόρφωσης και εκπαίδευσης καθώς και την παραγωγική αντιπροσώπευση της Κύπρου στις συναντήσεις του EDEN.

Keywords
Τυχαία Θέματα