Bryce Williams: «Ήμουν θύμα διακρίσεων και εκφοβισμού»

Μετά τη δολοφονία των δυο δημοσιογράφων, ο θύτης Bryce Williams έστειλε φαξ 23 σελίδων στο κανάλι ΑΒC περιγράφοντας τον εαυτό του ως «ανθρώπινη πυριτιδαποθήκη».

Στο εν λόγω φαξ, ανάφερε πως ονομαζόταν «Vester Flanagan» και πως ήταν θύμα διακρίσεων και εκφοβισμού λόγω του γεγονότος, ότι ήταν ομοφυλόφιλος και μαύρος. Μάλιστα, ανέφερε πως ο θυμός του ήταν "building steadily" και ότι έγινε «ανθρώπινη πυριτιδαποθήκη» μέχρι τη στιγμή που θα άκουγε το «boom» του όπλου.

Η αστυνομία αφού τον εντόπισε, προχώρησε σε καταδίωξη, με τον «Vester Flanagan» να πυροβολεί τον εαυτό του. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συνεντευξιαζόμενη Vicki Gardner βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο Bryce Williams ή αλλιώς Vester Flanagan ανάρτησε στο λογαριασμό του βίντεο που τραβούσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Όμως, το εν λόγω βίντεο αφαιρέθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του σταθμού WDBJ7, Jeff Marks: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο πολύ αγαπημένοι ήταν οι δυο αυτοί δημοσιογράφοι. Ο Flanagan ήταν ένας δυστυχισμένος άνθρωπος».

Μετά από το τραγικό αυτό συμβάν, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι αυτή η επίθεση έδειξε την ανάγκη για καλύτερο έλεγχο των όπλων.

Πηγή: bbc.com

Keywords
Τυχαία Θέματα