Brexit: Ενημερώνει τη Βουλή η Μέι

Στη Βρετανία σήμερα τελικά, μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brexit.

Αναμένεται να ζητήσει περισσότερο χρόνο για τις συζητήσεις με τις Βρυξέλλες.

Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού δήλωσε ότι η αλλαγή αυτή θα χαρίσει μία ημέρα παραπάνω στους βουλευτές να εξετάσουν

και να υποβάλουν τροπολογίες επί της δήλωσης για το τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει με το Brexit.

Η συζήτηση και η ψηφοφορία επί των τροπολογιών θα γίνει την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος της κ. Μέι ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η πρωθυπουργός απορρίπτει το αίτημα του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, για τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε.

Η διαβεβαίωση κρίθηκε σκόπιμη μετά από τις αντιδράσεις των ευρωσκεπτικιστών για τον συναινετικό τόνο, που χρησιμοποίησε η κα Μέι σε επιστολή προς τον κ. Κόρμπιν, με την οποία δήλωνε ότι αποδέχεται κάποιους από τους όρους του, προκειμένου οι Εργατικοί να στηρίξουν τη συμφωνία του Brexit, που επιδιώκεται.

Δεν εξετάζουμε καμία πρόταση παραμονής στην τελωνειακή ένωση. Πρέπει να έχουμε τη δική μας, ανεξάρτητη εμπορική πολιτική δήλωσε ο εκπρόσωπος της κας Μέι σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Στο μεταξύ Υπουργοί της κυβέρνησης της Βρετανίας πιστεύουν ότι η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος, Τερέζα Μέι, προετοιμάζεται να παραιτηθεί το καλοκαίρι, ώστε να επηρεάσει τη διαδοχή της, όπως έγραψε η εφημερίδα «The Sun» στη διαδικτυακή της έκδοση αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σκοπός της κας Μέι είναι να εμποδίσει τον Μπόρις Τζόνσον, πρώην ΥΠΕΞ της κυβέρνησής της, να αναδειχθεί επικεφαλής των Τόρις και πρωθυπουργός.

Το ΗΒ τυπικά είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Στον απόηχο των εξελίξεων, επιβραδύνθηκε σημαντικά η ανάπτυξη στη χώρα το τελευταίο τρίμηνο του 2018, με τον Δεκέμβριο να αποδεικνύεται ιδιαίτερα κακός μήνας για την οικονομία, καθώς το ΑΕΠ κατάγραψε σημαντική μείωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα