Bιβλίο για τον Μπερλουσκόνι: Σκάνδαλα, σεξ και απάτες

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα, πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες, μετά ασχολήθηκε με την πώληση και ενοικίαση διαμερισμάτων και εξελίχθηκε σε έναν ισχυρό επιχειρηματία, που έχει στην ιδιοκτησία του τηλεοπτικά δίκτυα, μια ποδοσφαιρική ομάδα, περιοδικά και εφημερίδες.

Ο άνδρας που χρημάτισε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας είναι ο «πρωταγωνιστής» του νέου βιβλίου του Βρετανού συγγραφέα Michael Day, που θα κυκλοφορήσει την προσεχή Δευτέρα, με τίτλο: «BEING BERLUSCONI, The Rise and Fall from Cosa Nostra to Bunga Bunga». Ένα αποκαλυπτικό απόσπασμα από το βιβλίο, που έχει δημοσιευθεί στον Τύπο, αναφέρεται στην σχέση του Καβαλιέρε το 2010 με την τότε 17χρονη Μαροκινή χορεύτρια, Ρούμπι, που είχε την επωνυμία «καρδιοκλέφτρα».

Στο βιβλίο ο συγγραφέας περιγράφει πώς ο Μπερλουσκόνι από ισχυρός άνδρας της ιταλικής πολιτικής γνώρισε την πτώση, εξαιτίας σεξουαλικών σκανδάλων, των περίφημων πάρτι του μπούνγκα μπούνγκα, στα οποία πρωταγωνιστούσε η ανήλικη Μαροκινή, αλλά και λόγω των φορολογικών παρανομιών των επιχειρήσεων του.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται, επίσης, ότι η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας προέρχεται από την συνεργασία του με την Μαφία.
Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου αναφέρεται ότι η εξωτική Ρούμπι χόρευε σε κλαμπ στο Μιλάνο, την νύχτα της 27ης Μαΐου του 2010, όταν η αστυνομία εισέβαλε στο κλαμπ και την συνέλαβε. Τι είχε συμβεί; Μια γυναίκα που την φιλοξενούσε για μερικές εβδομάδες στο διαμέρισμά της, η Katia Pasquino, είχε καταγγείλει ότι η νεαρή χορεύτρια της έκλεψε το ποσόν των 3.000 ευρώ.

Μόλις έμαθε για την σύλληψη της «προστατεύομενής» του, ο Καβαλιέρε, έστειλε την συνεργάτιδά του, Nicole Minetti, να την απελευθερώσει με την αιτιολογία ότι η 17χρονη ήταν η εγγονή του τότε προέδρου της Αιγύπτου, Μουμπάρακ. Εύστοχη ήταν η σχετική δήλωση της Anna Maria Fiorillo, δικαστού ανηλίκων, που είχε αναφέρει για την υπόθεση: «Αν αυτή είναι εγγονή του Μουμπάρακ, εγώ είμαι η βασίλισσα Νεφερτίτη»!

Η Washigton Post, που αναφέρεται στο νέο βιβλίο για την άνοδο και την πτώση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, τονίζει: «Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, όπου υπάρχει Ύβρις ακολουθεί η Νέμεσις. Τον Μπερλουσκόνι απειλούν τώρα οι νομικές του παραβάσεις, οι φοροεισπράχτορες και οι δικαστικές αποφάσεις», ενώ η εφημερίδα τονίζει ότι ο Καβαλιέρε κατορθώνει να ξεφεύγει από την τσιμπίδα του νόμου με εφέσεις ή να γλυτώνει την φυλακή με κοινωνική εργασία, λόγω ηλικίας.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα