AΠΟΕΛ: Τα πρώτα κομμάτια του… παζλ

Το κτίσιμο του «νέου» ΑΠΟΕΛ συνεχίζεται σε γοργούς ρυθμούς από τη διοίκηση και τους συμβούλους της, σε μια προσπάθεια να είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωμένο το ρόστερ, με την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Οι μετεγγραφικοί στόχοι στις περισσότερες θέσεις εντοπίστηκαν και οι πρώτες προσθήκες δεν άργησαν να έρθουν.


Η πρώτη επίσημη μετεγγραφή αφορά τον Γκιλιέρμε Ντε Σόουζα, το όνομα του οποίου γνωστοποιήθηκε προ εβδομάδων. Από χθες είναι και επίσημα στέλεχος του ΑΠΟΕΛ,

καθώς ανακοινώθηκε από τη διοίκηση. Την ίδια στιγμή ο Βάντερ βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον «Αρχάγγελο», αλλά οι διοικούντες δεν μένουν εκεί. Ενώπιόν τους βρίσκεται ακόμα μια ελκυστική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αναφερόμαστε στον Ισπανό οργανωτικό μέσο Φεράν Κορομίνας, ο οποίος δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα, κυρίως λόγω της προοπτικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα ατού της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη στην προσπάθειά της να δελεάσει ποδοσφαιριστές, αφού οι συνεχόμενες συμμετοχές στους Ομίλους κατέστησαν τον σύλλογο μια καλή επιλογή για πολλούς ποδοσφαιριστές.
Με τον Κορομίνας τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα, καθώς ζήτησε προθεσμία λίγες μέρες προτού απαντήσει στην πρόταση που δέχτηκε. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που τα τελευταία 12 χρόνια αγωνίζεται ανελλιπώς στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στην Εσπανιόλ, στην οποία παρέμεινε για οκτώ χρόνια (2003-2011). Ακολούθως δόθηκε δανεικός στην Οσασούνα έχοντας μόλις έξι συμμετοχές σε έξι μήνες, μετακόμισε στη Χιρόνα όπου είχε γεμάτη χρονιά με 40 συμμετοχές και 12 γκολ. Το 2012 πήρε μετεγγραφή στην Έλτσε, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα, έχοντας 117 συμμετοχές και 17 γκολ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και δημοσιεύματα στην Ισπανία αναφέρουν πως δεν θα το ανανεώσει με την Έλτσε.
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι ο ΑΠΟΕΛ στοχεύει ποδοσφαιριστές που είτε έχουν παραστάσεις και γεμάτες συμμετοχές σε πιο εξελιγμένα πρωταθλήματα, είτε τους γνωρίζει από πρώτο χέρι η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση Βάντερ, του οποίου η προσθήκη στους νταμπλούχους βρίσκεται προ των πυλών και είναι θέμα χρόνου να κλείσει θετικά. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη ήλθε σε πλήρη συμφωνία με τον Βραζιλιάνο ακραίο σε ό,τι αφορά τους όρους του συμβολαίου του, καθώς και με την αντίστοιχη διοίκηση της ΑΕΚ, για να αποκτηθούν τα δικαιώματά του.
Στα υπόλοιπα μετεγγραφικά ζητήματα, οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι γνωστό πως κινούνται για την απόκτηση τερματοφύλακα που θα είναι βασικός λόγω του τραυματισμού του Πάρντο, ενός επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Σέρινταν και ενός ακραίου αμυντικού. Ενδεχομένως να γίνουν περισσότερες μετεγγραφές, σε περίπτωση που κάποιος από τους παίκτες που έμειναν ελεύθεροι δεν ανανεώσουν, ή ακόμα και αν σπάσουν συμβόλαια ή πουληθούν παίκτες σε άλλες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα