Aπαγόρευση διαφημίσεων όπλων σε Facebook και instagram

Απαγόρευση διαφημίσεων όπλων στο Facebook και το Instagram απο ιδιώτες, ανακοίνωσε η υπηρεσία ανταλλαγής φωτογραφιών του Facebook.

Το Facebook, έχει ήδη απαγορεύσει την πώληση των όπλων χωρίς ελέγχους ταυτότητας, αλλά οι νέοι κανόνες αποσκοπούν να σταματήσουν όλες οι συναλλαγές μεταξύ

ιδιωτών όπλων στα εργοτάξια.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να εξακολουθούν να διαφημίζουν τα όπλα στο Facebook και Instagram.

Η κίνηση αυτή, ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες, μετά την παρουσίαση του Προέδρου των ΗΠΑ. Μπάρακ Ομπάμα, για νέους περιορισμών στις αγορές όπλων.

Στις εκτελεστικές ενέργειες, του Ομπάμα περιλαμβάνονται ελέγχοι για όλους τους πωλητές όπλων και την απαίτηση που ορίζει την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα άτομα που αποκλείονται από την αγορά τα όπλα λόγω ψυχικής ασθένειας ή ενδοοικογενειακή βία.

Η αλλαγή του κανόνα, φέρνει τις πωλήσεις όπλου υπό τους ίδιους περιορισμούς που τίθενται από το Facebook για τα παράνομα ναρκωτικά και φαρμακευτικά προϊόντα από το Facebook. Το site έχει 1.59 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την επικεφαλή της ομάδα εκστρατείας του «Εverytown Gun Safety», Σάνον Γουατς «Το Facebook δυστυχώς χρησιμεύει ως μια online πλατφόρμα για επικίνδυνους ανθρώπους που εμπορευματοποιούνται όπλα».

Η ομάδα της εκστρατείας αυτής, δήλωσε ότι έχει βρει αποδείξεις ότι έχουν αγοραστεί όπλα μέσω του Facebook, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο για να σκοτώσουν.

Η εκστρατεία του «Εverytown Gun Safety», ωστόσο, έστειλε αίτημα στο Facebook για να αλλάξει την πολιτική του.

Η Εθνική Ένωση Όπλων, η οποία αντιτίθεται σε αλλαγές στη νομοθεσία όπλων, δεν έχει ακόμη απαντήσει στην απόφαση του Facebook.

Ασήμαντες θεωρήθηκαν, οι προηγούμενες κινητοποιήσεις για περιορισμό της διαφήμισης όπλων, ανέφερε η Ένωση Όπλων το 2014.

Στα τέλη του 2013, η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric T Schneiderman, προειδοποίησε τους Αρμόδιους του Facebook, αναρτώντας στην προσωπική της σελίδα πως «Υπάρχουν πολλές ομάδες, στις οποίες οι χρήστες προωθούν την πώληση των τουφεκιών, πιστολιών, καραμπινών και εξαρτημάτων πυροβόλων όπλων».

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα