Προχωρούν σε δυναμικά μέτρα οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ

Με «δυναμικά μέτρα» προειδοποίησαν σήμερα οι Κλάδοι Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, οι γραμματείες των οποίων συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως «για αξιολόγηση της κατάστασης και τροχιοδρόμηση μέτρων».

Σε ανακοίνωση των δύο Κλάδων, αναφέρεται ότι εξέπνευσε η πίστωση χρόνου που δόθηκε στα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών (Τμήμα Προσωπικού) για υλοποίηση όσων συμφωνήθηκαν στη συνέδρια της ΜΕΠ στις 29 Οκτωβρίου 2015.

«Μέχρι τώρα δεν έγινε καμιά ενέργεια για την προώθηση των θέσεων πρώτου διορισμού που εκκρεμούν ενώπιον

της ΕΔΥ από το 2011, ούτε για την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής. Επίσης δεν διαφαίνεται καμία εξέλιξη σχετικά με το καθεστώς εργοδότησης των εκτάκτων και της παράτυπης αποκοπής του 10% από τον μισθό τους, ούτε για τα θέματα αποζημιώσεων, στις περιπτώσεις του προσωπικού που εργάζεται σε «καθήκον αναμονής» καθώς και για το επίδομα επικίνδυνης εργασίας στους Νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας και επίδομα Σανατορίου στο Νοσηλευτικό Προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπερούντας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τα πιο πάνω και πολλά άλλα προβλήματα, προστίθεται, όπως τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων και η σοβαρή υποστελέχωση, συνεχίζουν να ταλανίζουν το νοσηλευτικό προσωπικό με αντίκτυπο την παρεχομένη φροντίδα στους ασθενείς.

«Σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2016, συνεδριάζουν εκτάκτως οι γραμματείες των δυο Κλάδων καθώς και η συντονιστική των εκτάκτων, για αξιολόγηση της κατάστασης και τροχιοδρόμηση μέτρων» αναφέρεται.

Στόχος, σημειώνεται, «δεν είναι η ταλαιπωρία του κοινού αλλά η άμεση επίλυση των προβλημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και αρκετό καιρό».

«Μόνος και απώτερος σκοπός μας είναι πάντα η προσφορά ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους, μέσα σε ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον», καταλήγει η ανακοίνωση των νοσηλευτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα