Aνταλλαγή μεγατόνων στο ΝΒΑ!

Σαν βόμβα έσκασε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η είδηση πως οι Clippers στέλνουν τον κορυφαίο τους παίκτη, τον Blake Griffin, στους Pistons! Ο Adrian Wojnarowski έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως "οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πολύ σοβαρές συζητήσεις", με αποτέλεσμα ο μπασκετικός πλανήτης να αναρωτιέται γιατί η ομάδα του Los Angeles προχωρά σε αυτήν την κίνηση. Λίγα λεπτά αργότερα, ο δημοσιογράφος

του ESPN "χτύπησε" με νέο tweet, που έλεγε πως οι Clippers συμφώνησαν να στείλουν τον 29χρονο ψηλό στο Detroit.

Οι Pistons, από την πλευρά τους, αποχαιρέτησαν τον Avery Bradley (εξαιρετικός guard, σπουδαίος αμυντικός, αλλά free agent την 1η Ιουλίου), τον τρομερά βελτιωμένο small forward Tobias Harris, αλλά και τον κολλητό του φίλο, τον Σέρβο γίγαντα Boban Marjanovic, μαζί με ένα draft pick πρώτου και ένα draft pick δεύτερου γύρου. Για να ολοκληρωθεί οικονομικά το trade, οι Clippers έβαλαν στο πακέτο και τους Brice Johnson - Willie Reed.

Στο Detroit πανηγυρίζουν, καθώς έβαλαν στο δυναμικό τους έναν παίκτη που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021, ενδεχομένως και του 2022, αν κάνει χρήση της option του (είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι αντί 171.174.820 δολαρίων), αλλά πλέον έχουν δυο ψηλούς με maximum αποδοχές και αυτό είναι ένα θέμα που θα τους δυσκολέψει στο χτίσιμο του υπόλοιπου roster. Στο Los Angeles, από την άλλη, ήθελαν μάλλον να δοκιμάσουν κάτι νέο, δεν ήταν ευχαριστημένοι από όσα τους έδωσε ο Griffin τα επτάμισι χρόνια της συνεργασίας τους, πήραν έναν βασικό shooting guard που ίσως κρατήσουν με νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι, αλλά και τον Harris, έναν όχι superstar, αλλά πρωτοκλασάτο SF που θα τους βοηθήσει πολύ.

Λέγεται, πάντως, πως οι Clippers δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς βρίσκονται σε επαφή με αρκετές ομάδες τόσο για την ανταλλαγή του DeAndre Jordan, όσο και για εκείνη του Louis Williams. Στόχος τους είναι να ξεκινήσουν από το μηδέν, να πάρουν πίσω νεαρούς παίκτες, αλλά και draft picks που θα τους δώσουν φθηνές ομάδες στα επόμενα Draft.

Πηγή: nba.sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα