Aνοίγει τα χαρτιά του αύριο στην Ερευνητική ο Αθανάσιος Ορφανίδης

Σε κομβικό σημείο εισέρχεται η έρευνα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Αύριο, στις τρεις το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο να καταθέσει στην Ερευνητική Επιτροπή, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρώην Διοικητικής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης.

Ο Αθανάσιος Ορφανίδης αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία για τους χειρισμούς που έγιναν από την Κεντρική Τράπεζα, την

περίοδο που ο ίδιος ήταν επικεφαλής της και ασκούσε εποπτικό ρόλο στα του Συνεργατισμού.

Την ίδια ώρα, η Ερευνητική Επιτροπή αναμένει νέα απάντηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για βελτίωση των όρων που έθεσε η τελευταία αναφορικά με την αξιοποίηση της απευθείας αλληλογραφίας της με την Συνεργατική και την Κεντρική Τράπεζα.

Αύριο, πριν από τον Αθανάσιο Ορφανίδη, αναμένεται να καταθέσουν οι Γιαννάκης Ιωάννου, πρώην Διευθυντής Τραπεζικών Υπηρεσιών του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού και η Σουζάνα Πογιατζή, πρώην μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής, η οποία καταθέτει για δεύτερη φορά.

Οι δημόσιες ακροάσεις για τον Συνεργατισμό αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα ή τέλη Νοεμβρίου. Τελευταίοι χρονικά αναμένεται να καταθέσουν οι Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης και Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Το πόρισμα αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα τέλη Δεκεμβρίου - αρχές Ιανουαρίου.

Όπως δημοσίευσε προ ημέρων το ΣΙΓΜΑ, ο Γενικός Εισαγγελέας θα αναμένεται την έκδοση του πορίσματος, προτού αποφασίσει την διεξαγωγή ποινικών ερευνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα