Aναβαθμίζουν ναυτικό οι Τούρκοι -Έτοιμο ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο

Την ετοιμότητα της Τουρκίας να επιταχύνει την κατασκευή ναυτικών δυνάμεων, εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ. Σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές, αναφορικά με την ένταση με Κύπρο κι Ελλάδα, στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες μέρες στο Ναυτικό Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας δήλωσε ότι η Άγκυρα θα αναβαθμίσει τη ναυτική αμυντική της παρουσία στην περιοχή.

Deniz Ticaret odası meclis toplantısında

sektör ile buluşup Savunma Sanayiinde Deniz projelerimizi ve stratejileri konuştuk. Deniz projelerini hızlandırmayı hedefliyoruz. Sadece ülke ihtiyaçları değil ihracat konusunda da sektörden beklentilerimiz büyük. pic.twitter.com/vasH6Nt0nD

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) August 2, 2018

Εν τω μεταξύ, η τ/κ εφημερίδα Gundemkibris αναφέρει πως η εταιρεία ASELSAM, που παράγει στρατιωτικά συστήματα ηλεκτρονικής άμυνας για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνεχίζει με επιτυχία τις δοκιμές του πυκνωτικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου Tufan.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τουρκική εταιρεία πραγματοποίησε την 1η Αυγούστου δοκιμή με το πυκνωτικό της ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο, που κατάφερε να επιτύχει αύξηση κατά 50% της ταχύτητας εξόδου του βλήματος, με αποτέλεσμα το Tufan να μπορεί να εξαπολύσει τα βλήματα με ταχύτητα 3.000 μέτρα το δευτερόλεπτο.

Μέχρι τώρα, σημειώνει το δημοσίευμα, στις άτυπες δοκιμές που διεξήχθησαν στο Konya-Karapınar, φάνηκε πως η ταχύτητα εκτόξευσης είναι 9 φορές γρηγορότερη από την ταχύτητα του ήχου. Ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ συμμετείχε, επίσης, στις σχετικές δοκιμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα