Aνάλυση της επαναστατικής αντεπίθεσης της Ουκρανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022, ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας μπήκε σε αδιέξοδο. Η πρώτη φάση του πολέμου ήταν μια ταχεία εισβολή που δημιούργησε νέες γραμμές μάχης σε όλη την Ουκρανία . Στην επόμενη φάση αυτές οι γραμμές μάχης άρχισαν να σκληραίνουν και να αλλάζουν ελάχιστα σε μια μακρά περίοδο μάχης. Αλλά τον Σεπτέμβριο, αυτό το κεφάλαιο έφτασε στο τέλος του. Για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, η Ουκρανία σημείωσε μια σημαντική νίκη και κέρδισε σημαντικά εδάφη από τη Ρωσία.

Η

Ουκρανία πέτυχε αυτή τη νίκη εκμεταλλευόμενη μια εκπληκτική αδυναμία του ρωσικού στρατού: τη δυσκολία που είχε να διατηρήσει τις τάξεις των ειδικευμένων στρατιωτών της, ειδικά σε σύγκριση με την εκπαίδευση και τους πόρους που έλαβε ο στρατός της Ουκρανίας από τους συμμάχους της. Οι αναφορές δείχνουν ότι ο ρωσικός στρατός υπέστη καταστροφικές απώλειες στον πόλεμο και ότι προσπάθησε να αντικαταστήσει αυτές τις πιο άρτια εκπαιδευμένες δυνάμεις με μεγάλο αριθμό μισθοφόρων, αιχμαλώτων και ανδρών άνω των 40 ετών. Είναι ένας στρατός που ήταν αραιός και ευάλωτος στην πολυ προχωρημένη επίθεση στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο.

Η Ρωσία εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλη έκταση στη νότια Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δύο μεγάλων πόλεων. Αλλά η νίκη της Ουκρανίας έξω από το Χάρκοβο σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στον πόλεμο - ένα κεφάλαιο όπου, αξιοσημείωτα, η Ουκρανία φαίνεται να έχει μια ευκαιρία να διώξει εντελώς τους Ρώσους.

Δείτε το σχετικό βίντεο του VOX για να μάθετε περισσότερα για το γιατί λειτούργησε αυτή η επίθεση και γιατί έχει τόση σημασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα