Aνακαίνιση Νοσ. Αθαλάσσας: Αρχίζει τέλος ερχόμενης βδομάδας

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν οι εργασίες για ανακαίνιση των υποδομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθαλάσσας, ενώ δρομολογούνται και οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, ύστερα από σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Παμπορίδης, ανέφερε πως σε συνέχεια της σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας,

που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με τα θέματα που απασχολούν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας, "σήμερα, σε μια διυπουργική σύσκεψη -πάλι υπό την προεδρία του Προέδρου- ενημερώθηκε ο Πρόεδρος για τα αποτελέσματα της ταχείας μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε και η οποία αφορά το πρόγραμμα της άμεσης ανακαίνισης των υποδομών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της κατασκευής του νέου νοσοκομείου".

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο Μεταφορών και τα Δημόσια Έργα και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία έχουν ήδη μελετήσει όλες τις σχετικές υποδομές και έχει τεθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμός για την άμεση έναρξη των εργασιών.

"Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσουν οι εργασίες στους δυο πρώτους θαλάμους και αμέσως μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει η παράδοση αυτών των θαλάμων, οι οποίοι θα ανακαινίζονται εκ περιτροπής και σταδιακά, ούτως ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί τάχιστα η όλη προσπάθεια", είπε ο κ. Παμπορίδης.

Ανέφερε πως το έργο θα γίνει από τα Δημόσια Έργα και άρα δεν υπάρχουν διαδικασίες προσφοροδότησης, σύνταξης όρων κλπ, κάτι που, όπως επεσήμανε, θα εξοικονομήσει πόρους.

Εύχομαι και ελπίζω ότι θα πάνε όλα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάστηκε, πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για τον θάλαμο 14, που ήταν κλειστός, ο κ. Παμπορίδης είπε πως στο δεύτερο στάδιο θα ανακαινιστεί πλήρως ο θάλαμος 14, που προορίζεται για ειδικές υπηρεσίες των Ψυχιατρικών Υπηρεσιών του κράτους που προσανατολίζονται προς άτομα ουσιοεξαρτώμενα.

Κληθείς να πει αν τέθηκε χρονοδιάγραμμα για αυτό τον θάλαμο, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας, ωστόσο, πως θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Ανέφερε πως αυτός ο θάλαμος δεν μπορεί να γίνει από το Δημόσια Έργα, αλλά με προσφορές.

Για την κατασκευή του νέου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, είπε πως εφόσον έχει ληφθεί η απόφαση, αρχίζουν όλες οι διαδικασίες με την καταγραφή των προδιαγραφών όπως τις θέλει το Υπουργείο Υγείας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, για να μπορέσουν να δοθούν στο αρμόδιο τμήμα των Δημοσίων Έργων για επεξεργασία και τη δημιουργία των αρχιτεκτονικών σχεδίων. “Αρχίζουν οι διαδικασίες και έχουν ήδη μπει και μέσα στις προϋπολογιζόμενες δαπάνες του Υπουργείου Υγείας, για να μπορέσει να προωθηθεί το έργο όπως πρέπει”, ανέφερε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη, ο Διευθυντής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γίαννης Καλακούτας εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας πως έγινε ό,τι υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αρχίζουν σύντομα ανακαινίσεις στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα