To Nissan e-NV200 πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτροκίνητο εμπορικό

Ακόμα μια πρωτιά κατέγραψε η Nissan, με τις πωλήσεις του αμιγώς ηλεκτροκίνητου εμπορικού e-NV200 να το κατατάσσουν πρώτο στην Ευρώπη για το 2016. Συγκεκριμένα, το βραβευμένο e-NV200 κατετάγη πρώτο σε σύνολο 17 χώρων σε όλη την Ευρώπη, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της κατηγορίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποδείχθηκε ότι είναι η κορυφαία αγορά στην Ευρώπη για το Nissan e-NV200, με τις αγορές της Νορβηγίας και

της Γαλλίας να ακολουθούν.

Με τις συνολικές πωλήσεις του Nissan e-NV200 να είναι αυξημένες κατά 7% το 2016 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ταξινομώντας 4319 μονάδες, καθίσταται σαφές ότι η δημοτικότητα του ηλεκτροκίνητου βαν βρίσκεται σε τροχιά ανόδου.

Ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής για τα Ηλεκτροκίνητα Οχήματα της Nissan Europe, δήλωσε: «Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επικεντρώνονται στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η ανάγκη εξεύρεσης λύσεων στις μεταφορές με μηδενικές εκπομπές ρύπων, γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Μέσω του Nissan Intelligent Mobility, εργαζόμαστε για ένα βιώσιμο μέλλον και το e-NV200 συμπληρώνει το όραμά μας με τέλειο τρόπο, ικανοποιώντας, παράλληλα, ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών. Πέρα από τα προφανή περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, οι ιδιοκτήτες του e-NV200 επωφελούνται και από το χαμηλό κόστος λειτουργίας του (ξεκινώντας από μόλις € 0,33 ανά χιλιόμετρο), την ομαλή και σχεδόν αθόρυβη οδήγηση, όπως και από το 40 τοις εκατό χαμηλότερο κόστος συντήρησης, σε σύγκριση με ένα ισοδύναμης απόδοσης πετρελαιοκίνητο όχημα».

Οι ιδιοκτήτες του Nissan e-NV200 μπορούν, επίσης, να επωφεληθούν από την εγγύηση πέντε χρόνων/100.000 χιλιομέτρων της Nissan, που καλύπτει μηχανικά και ηλεκτρικά εξαρτήματα του οχήματος, τη χωρητικότητα της μπαταρίας, τη διάβρωση (έως 12 έτη) και την οδική βοήθεια.

Η Nissan e-NV200 μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα χώρο φορτίου άνω των 4.2m3 και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 770 κιλά (το υψηλότερο στην κατηγορία του), που μπορεί άνετα να φιλοξενήσει δύο παλέτα. Η φόρτωση και εκφόρτωση γίνεται εύκολα μέσω των συρόμενων θυρών στις πλευρές του οχήματος και από ένα ευρύ άνοιγμα των πίσω θυρών.

Εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρικό κινητήρα που προέρχεται από το Nissan LEAF και με μπαταρίες που μπορούν να επαναφορτιστούν σε 0-80% σε λιγότερο από 30 λεπτά, οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ένα σχεδόν αθόρυβο και χωρίς εκπομπές κινητήρα. Διατίθεται τόσο σε εμπορική όσο και σε επιβατική έκδοση, με την ονομασία Evalia. Τόσο το εμπορικό όσο και το επιβατικό μοντέλο προσφέρουν ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος λειτουργίας σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα, αλλά και 40% χαμηλότερο κόστος συντήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα