Anadolu:Τούρκοι κομάντο - φρεγάτες σε ετοιμότητα στο Αιγαίο

Εντολή στους Τούρκους κομάντο να είναι σε ετοιμότητα στο Αιγαίο, έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, ώστε να αποτραπεί πιθανή προβοκάτσια της Ελλάδας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Αnadolu’.

Μία φρεγάτα και μία τορπιλάκατος κάνουν ήδη περιοδείες στο Αιγαίο 24 ώρες το 24ωρο.

Μάλιστα, η επιτήρηση του Αιγαίου, το οποίο αποκαλείται

‘μπλε πατρίδα’, συνεχίζεται νυχθημερόν, όπως αναφέρεται, ενώ ο έλεγχος του πελάγους γίνεται και με τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Από την άλλη πλευρά, ελληνικά ΜΜΕ, επικαλούμενα τουρκικά δημοσιεύματα, αναφέρουν πως ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Hulusi Akar και στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Nurettin Canikli, επισκέφθηκαν τις φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και έδωσαν το μήνυμα ότι όλα ήταν έτοιμα.

Ο στρατηγός Ακάρ, ο οποίος επιβλέπει τα στοιχεία που συμμετέχουν στην άσκηση White Storm στην Ανατολική Μεσόγειο και στα ύδατα του Αιγαίου, δήλωσε ότι πραγματοποίησε τις δραστηριότητές του σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τις διμερείς συμφωνίες και τους θαλάσσιους κανόνες στις σχέσεις καλής γειτονίας. «Στη Μεσόγειο, αν υπάρχει καθήκον στο Αιγαίο, θα το εκπληρώσουμε για την πατρίδα μας, την εθνικότητά μας, οπότε κανείς δεν πρέπει να κάνει λανθασμένες ενέργειες σε αυτό το θέμα», είπε.

Τις προηγούμενες μέρες, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανικλί έκανε λόγο για «βυζαντινά παιχνίδια» σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, που δεν θα αποδεχτεί η Άγκυρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα