ACTA:Αναγκαίες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για θέματα τουρισμού

Στην Κύπρο ο τουρισμός είναι ο κεντρικός πυλώνας και πρωταγωνιστής της οικονομίας μας και μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, εκτιμά ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), ο οποίος αναφέρει ότι πρέπει “να προχωρήσουν με γοργό ρυθμό οι εξαγγελθείσες από την Κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις και ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την τουριστική μας βιομηχανία έτσι ώστε να εκλείψουν οι παράγοντες που εμποδίζουν την ανάπτυξη του τουρισμού”.

Σε

ανακοίνωσή του ο ACTA αναφέρει ότι “σίγουρα η Κύπρος δεν έχει πάρει το μερίδιο που της αναλογεί από την αύξηση του παγκόσμιου τουρισμού τα τελευταία χρόνια αλλά ευελπιστούμε ότι η συνεργασία που έχει τελευταίως αναπτυχθεί μεταξύ της κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα και όλων των φορέων του τουρισμού, θα αποφέρει καρπούς”.

“Η ανάπτυξη του τουρισμού είναι υπόθεση και ευθύνη όλων και η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική. Ο στόχος είναι εθνικός”, σημειώνει ο ACTA.

Προσθέτει ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με σύνθημα «Ένα εκατομμύριο τουρίστες, ένα εκατομμύριο ευκαιρίες”, τονίζει την δυναμική του τουρισμού για κοινωνικόοικονομική ανάπτυξη.

“Σήμερα, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο τουρίστες ταξιδεύουν παγκοσμίως κάθε χρόνο και αυτά τα δισεκατομμύρια τουρίστες έχουν αναδείξει τον τουρισμό ως τον κορυφαίο οικονομικό τομέα, συνεισφέροντας το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 6% των συνολικών εξαγωγών”, αναφέρει ο ACTA.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι “ο τουρισμός, ως ένας από τους κορυφαίους τομείς απασχόλησης του κόσμου, δεν παρέχει μόνο σημαντικές ευκαιρίες προς το ζην, συμβάλλοντας στην ανακούφιση της φτώχειας, αλλά ενισχύσει την πολυπολιτισμική κατανόηση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτιστική και φυσική κληρονομιά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα