Τέλος στην ταλαιπωρία 1000δων ασθενών που περιμένουν για MRI

Τέλος στην ταλαιπωρία 13 χιλιάδων 770 ασθενών που περιμένουν εδώ και καιρό να υποβληθούν σε εξέταση μαγνητικής τομογραφίας. Συγκεκριμένα, για επίλυση του προβλήματος, η διευθύντρια του Υπ. Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη ανακοίνωσε ότι, το Υπουργείο θα προχωρήσει στην αγορά υπηρεσιών από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία διαθέτουν μαγνητικούς τομογράφους.

Εκεί θα παραπέμπονται οι τελούντες σε αναμονή ασθενείς για τη διενέργεια της εξέτασης τους. Στους ασθενείς, θα παραχωρηθεί ειδικό έντυπο και τα έξοδα θα καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Υγείας.

Το κονδύλι που απαιτείται

για εφαρμογή του προγράμματος, υπολογίζεται στο 1 εκατ. 600 χιλιαδες ευρώ.

«Παρότι το μέτρο δεν αποτελεί ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα, η λήψη του μέτρου κρίθηκε επιβεβλημένη για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των 13.770 περιστατικών», είπε η κ. Γιαννάκη.

Το μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι ο αριθμός όλων των μαγνητικών εξετάσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου του 2015. Μέχρι στιγμής το Υπουργείο έχει λάβει πάνω από 1800 τηλεφωνήματα.

Σημαντικό μέτρο για μείωση της λίστας αποτελεί και η ετοιμασία πρωτοκόλλων, τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν οι γιατροί πριν παραπέμψουν τους ασθενείς για MRI, ούτως ώστε να αποφεύγεται η παραπομπή ασθενών σε μαγνητική τομογραφία, όταν δεν κρίνεται απαραίτητο.

«Το διαγνωστικό κέντρο, θα παρέχει τις υπηρεσίες οποιανδήποτε ημέρα εντός όμως 10 ημερολογιακών ημερών», σημείωσε η κ. Γιαννάκη.

Τρίπτυχο του Υπουργείου Υγείας τόνισε, είναι η διαφάνεια, η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα