90 δηλητηριώδεις κροταλίες ετοιμάζονταν να ξεχειμωνιάσουν στο σπίτι της

Ο Αλ Γουλφ είναι επαγγελματίας διασώστης φιδιών και έχει συνηθίσει να απομακρύνει ένα - δυο φίδια από τα σπίτια που τον καλούν.

Πρόσφατα, όμως, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα στην βόρεια Καλιφόρνια που τον οδήγησε σε μία πρωτοφανή ανακάλυψη. Του είπε ότι είδε κροταλίες να σέρνονται κάτω από το σπίτι της και, όταν εκείνος πήγε, βρήκε περισσότερα από 90 φίδια να ετοιμάζονται να ξεχειμωνιάσουν κάτω από την οικία.

Ο Γουλφ, διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης ερπετών στην επαρχία της Σονόμα, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει σε αυτό που είδε όταν σύρθηκε κάτω από την βάση του (ελαφρώς

υπερυψωμένου) σπιτιού στην Σάντα Ρόζα. Σχεδόν αμέσως έπεσε πάνω στον πρώτο κροταλία. «Και σε άλλον έναν, και σε άλλον ένα...».

Βγήκε από εκεί κάτω, έπιασε δύο κουβάδες, φόρεσε μακριά γάντια ασφαλείας και ξανασύρθηκε. «Συνέχισα να βγάζω φίδια επί τέσσερις ώρες», περιέγραψε ο Γουλφ που εκείνη την ημέρα της 3ης Οκτωβρίου, βρήκε 22 ενήλικους κροταλίες και 59 μωρά. Επέστρεψε ακόμα δύο φορές και συνέλεξε ακόμα 11 Κροταλίες του Ειρηνικού, το μόνο είδος δηλητηριώδους φιδιού στην Βόρεια Καλιφόρνια.

Ο Γουλφ σώζει φίδια τα τελευταία 32 χρόνια και τον έχουν δαγκώσει 13 φορές.

Τους κροταλίες συνηθίζει να τους απελευθερώνει στη φύση, μακριά από τους ανθρώπους ή σε ράντσα, όταν ιδιώτες χρειάζονται μερικά από τα φίδια για να μειώσουν τον πληθυσμό των τρωκτικών.

Ο διασώστης σκοπεύει να επιστρέψει στο συγκεκριμένο σπίτι στα τέλη του μήνα για να το ελέγξει, αφού δεν αποκλείεται να έλθουν κι άλλα φίδια ερπετά. «Ξέρουμε ότι είναι φωλιά, εξαιτίας των μωρών και του αριθμού των θηλυκών που βρήκα».

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακό βίντεο: Έπιασαν ψάρι «γίγαντα» δύο τόνων στην Ισπανία

Με πληροφορίες από Guardian, lifo

Keywords
Τυχαία Θέματα