Ανάκληση διαβατηρίων:Στη λίστα «επενδυτές» που εμπλέκονται σε ξέπλυμα χρήματος

 Διαδικασία αποστέρησης διαβατηρίων θα αρχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, σε περιπτώσεις "επενδυτών" που είναι μπλεγμένοι σε ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", μερικές από τις περιπτώσεις που θα ανακληθούν τα διαβατήρια είναι οι εξής:

-Alexander Abramov:

Ρώσος πολυεκατομμυριούχος ο οποίος πολιτογραφήθηκε το 2010, για λόγους «δημοσίου συμφέροντος», λόγω των «ανεκτίμητων υπηρεσιών του» στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Φέρεται εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος, με δίκτυο εταιρειών κελύφους που που μετέφεραν τουλάχιστον 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

-

Leonardo Gonzalez Dellan:

 Υπήκοος Βενεζουέλας που πολιτογραφήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2019 και τέσσερις μέρες μετά (8 Ιανουαρίου 2019) μπήκε σε λίστα κυρώσεων από τις ΗΠΑ, καθώς φέρεται να ξέπλυνε 2,5 δισ. δολάρια για λογαριασμό του καθεστώτος Μαδούρο.

-Ekaterina Kolmakova από τη Ρωσία και ο σύζυγός της Phamn Nhat Vu από το Βιετνάμ:

Και οι δύο πολιτογραφήθηκαν το 2019. Η Kolmakova δήλωνε κώλυμα του συζύγου της Phamn Nhat Vu να παρουσιαστεί στην Κύπρο και να υπογράψει το πιστοποιητικό πολιτογράφησής του, αλλά στην πραγματικότητα τελούσε υπό κράτηση στο Βιετνάμ. Ο Pham Nhat Vu καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή για δωροδοκία δύο υπουργών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον είναι βουδιστής μοναχός!

-Vadim Shulman:

Ουκρανός ολιγάρχης και με βάση έρευνα στη βάση δεδομένων world check εντάχθηκε σε λίστα καταζητούμενων της ουκρανικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2019, για θέματα ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, μόλις δύο εβδομάδες αφού εγκρίθηκε η πολιτογράφησή του ως Κύπριου πολίτη.

Φαίνεται πως ζει μόνιμα στο Μονακό, ενώ έχει ανοικτές δικαστικές υποθέσεις στη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Εκτός από ουκρανική και κυπριακή υπηκοότητα έχει επίσης ρωσική και ισραηλινή!

-Andrey Zhupanov:

Ρώσος υπήκοος που πολιτογραφήθηκε Κύπριος στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ως σύζυγος της «επενδύτριας», επίσης Ρωσίδας, Maria Ochirova.

Εμπλέκεται σε μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο με απώλεια 562 εκατομμυρίων δολαρίων, από τράπεζα στην οποία ήταν αντιπρόεδρος.

Η «επενδύτρια» σύζυγός του είναι κόρη του επικεφαλής συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών της Ρωσίας και η μητέρα της είναι μέλος του συμβουλίου των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας FSB (πρώην KGB).

-Tatiana Sarkisova:

Ρωσίδα που πολιτογραφήθηκε το 2015 ως σύζυγος του επίσης πολιτογραφηθέντα το 2012 Α. Sarkisov. Η «επενδύτρια» δήλωσε ότι δεν έχουν χωρίσει ποτέ με τον Sarkisov, ενώ στον φάκελο εντοπίστηκε διαζύγιο που εκδόθηκε το 2010.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανάκληση διαβατηρίων συνολικά 45 ατόμων, την διερεύνηση 6 πρόσθετων περιπτώσεων, αλλά και να θέσει υπό συνεχή παρακολούθηση άλλες 47 περιπτώσεις, στην βάση των προβλεπομένων διαδικασιών.

Διαβάστε επίσης: Αποστέρηση υπηκοότητας από 39 επενδυτές αποφάσισε η Κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα