8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Αγροτουρισμό στην Κύπρο

To 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού Rural tour, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Πλάτρες, από 22 μέχρι 24 Νοεμβρίου 2023. Το Συνέδριο που διοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Rural Tour και η Κυπριακή Εταιρεία Αγροτουρισμού  προσέλκυσε συμμετοχές από 10 Ευρωπαϊκές Χώρες και επικεντρώθηκε στην παρουσίαση καλών πρακτικών αειφορίας στον αγροτουρισμό. Το Συνέδριο ήταν δομημένο σε τέσσερεις θεματικές ενότητες με έμφαση στα χαρακτηριστικά και τις

ανάγκες του υπεύθυνου ταξιδιώτη «responsible traveler».

H Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Αγροτουρισμού και Διευθύντρια Τουρισμού στο Υφυπουργείο Τουρισμού κυρία Δημητριάδου είχε την ευκαιρία να παρουσίαση σφαιρικά την πολιτική και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Κύπρο. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το πολυδιάστατο τουριστικό προϊόν της υπαίθρου με επισκέψεις πεδίου σε μονοπάτια της φύσης, οινοποιεία και  χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδική έμφαση δόθηκε στην προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Κύπρου και των τοπικών προϊόντων.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Rural Tour, κυρία Agne Vaitkuviene, ο Γενικός Γραμματέας κύριος Klaus Ehrilich και άλλοι αξιωματούχοι του της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού συμμετείχαν στο Συνέδριο και είχαν καθοριστική συμβολή στην επιτυχία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα