Στην κυκλοφορία τo διαδικτυακό παιχνίδι HateOut για καταπολέμηση του μίσους

Την κυκλοφορία του διαδικτυακού παιχνιδιού Hate Out!, ανακοίνωσε το έργο Μάθετε, εμπλακείτε, δράστε: Ψηφιακά εργαλεία για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο (LEAD-Online), εταίρος του οποίου είναι η κυπριακή Future Needs Management Consulting Ltd.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το παιχνίδι HateOut! είναι ένα καθηλωτικό εκπαιδευτικό παιχνίδι που προκαλεί τους παίκτες να αναγνωρίσουν σημαντικά χαρακτηριστικά της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο (Hate Speech Online

- HSO), να κατανοήσουν τον αντίκτυπό στα θύματα και να αντιδράσουν χρησιμοποιώντας εποικοδομητικό διάλογο και θετικά μηνύματα.

Μέσω αυτής της εμπειρίας, οι παίκτες καταπολεμούν τη ρητορική μίσους και συμβάλλουν επίσης στην οικοδόμηση της γνώσης και στη διαμόρφωση μιας κοινότητας με θετικές δράσεις, ενισχύοντας ένα ψηφιακό περιβάλλον που θα είναι ασφαλέστερο και θα τους συμπεριλαμβάνει όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το παιχνίδι στο https://www.lead-online.eu/hate-out-game/

Το έργο LEAD-Online, χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ και ταμείο CERV-2021-EQUAL, προωθεί την ενίσχυση της κριτικής σκέψης και των δεξιοτήτων ψηφιακής παιδείας στους νέους, λόγω του χαμηλού επίπεδου αναφοράς περιστατικών και την «κανονικοποίηση» της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο 2022, θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2024 και πραγματοποιείται από 7 εταίρους από 7 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρουμανία).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα