8 χιλιάδες καταγγελίες καπνιστών από την Αστυνομία το 2015

Σε 7,852 καταγγελίες καπνιστών σε χώρους όπου απαγορεύεται διά νόμου το κάπνισμα προχώρησε το 2015 η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια 35,180 ελέγχων.

Το 2014 όπου έγιναν 24,966 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 2,857 πρόσωπα ενώ το 2013 30,673 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3,514 πρόσωπα, κάτι που δείχνει τη βούληση που υπάρχει για αντιμετώπιση του προβλήματος και διασφάλιση της νομιμότητας.

«Παρά την έλλειψη προσωπικού και τις αυξημένες υποχρεώσεις της η Αστυνομία συνέχισε για ακόμη μια χρονιά την εκστρατεία της για ευαισθητοποίηση των πολιτών ως

προς την νομοθεσία, αλλά και υιοθέτηση αντικαπνιστικής συμπεριφοράς και προστασία της υγείας», τονίζει η Αστυνομία σε ανακοίνωση της.

«Σε αυτό τον αγώνα βέβαια με συμμάχους το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες προσπαθήσαμε πάνω από όλα να ενημερώσουμε το κοινό και για το λόγο αυτό η εκστρατεία, είχε αρχικά ενημερωτικό/διαφωτιστικό χαρακτήρα έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινό για τις πρόνοιες τις νομοθεσίας. Για το λόγο αυτό έγιναν ενημερωτικές εκστρατείες σε όλες τις επαρχίες όπου εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας ενημέρωναν το κοινό για τις πρόνοιες τις νομοθεσίας αλλά και τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία τόσο τη δική μας όσο και των γύρω μας το κάπνισμα», αναφέρεται.

Ακολούθως εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι σε χώρους όπου δια νόμου απαγορεύεται το κάπνισμα, χωρίς ωστόσο οι καταγγελίες να είναι ο αυτοσκοπός.

Keywords
Τυχαία Θέματα