«3 χιλιάδες 430 λίρες για το τραπέζι της κουζίνας στα κατεχόμενα»

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο τραπέζι των καταναλωτών, η προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά εν μέσω οικονομικής κρίσης, το νέο θύμα τροχαίου δυστυχήματος, το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος" για το Κυπριακό και η σύλληψη αλλοδαπού για ληστείες και διαρρήξεις είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Τα μάτια

είναι στραμμένα στην εκδίκαση των υποθέσεων», γράφει ότι εντός Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι ακροαματικές διαδικασίες τριών συνολικά υποθέσεων κατά της εφημερίδας, που αφορούν στη γελοιογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος, σε δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η Τουρκία πραγματοποίησε εισβολή στη Συρία και σε δημοσίευμα με τίτλο «Zorba the Cypriot». Αλλού γράφει ότι ο 72χρονος Ελίας Αβσάρ είναι το νέο θύμα της ασφάλτου. Αναφέρεται, ακόμα, στην απόφαση της «συντεχνίας» των εργαζομένων στη «βουλή» για επ’ αόριστο απεργία λόγω μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους σχετικά με αύξηση μισθών.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Στόχος των ΗΕ η επίτευξη στρατηγικής συμφωνίας», αναδημοσιεύει δημοσίευμα της ελληνοκυπριακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σχετικά με τις προθέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αλλού αναφέρει ότι 72χρονος ποδηλάτης παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Γράφει, ακόμα, ότι συνελήφθη νεαρός ως ύποπτος για σωρεία ληστειών και διαρρήξεων στον κατεχόμενο Άγιο Επίκτητο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Φωτιά (στις τιμές) στην παιδεία», γράφει ότι η κρίση στην οικονομία λόγω και της πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας αυξάνει και τις τιμές στα σχολικά είδη. Αναφορά γίνεται και στην επιτυχία μικρών βίντεο που ετοιμάζονται από ομάδα Τ/κ ηθοποιών και προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία διακωμωδούνται καθημερινές στιγμές στη ζωή των Τ/κ. Αλλού αναφέρεται στην εκστρατεία καθαριότητας που άρχισε στην κατεχόμενη Λεύκα και σε χωριά της περιοχής.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «3 χιλιάδες 430 ΤΛ για το τραπέζι της κουζίνας», γράφει ότι οι εξελίξεις στην οικονομία αυξάνουν όλο και περισσότερο τα έξοδα μιας οικογένειας, αφού μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 3 χιλιάδες 430 τουρκικές λίρες (περίπου 440 ευρώ) και γράφει ότι σε ένα μήνα ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 16,6%. Αλλού γράφει ότι "ρεζίλι" αποτελεί η απόφαση του «δήμου» στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο να κλείσει τις δημόσιες τουαλέτες στον Απόστολο Αντρέα με την αιτιολογία ότι δεν πληρούσαν τις συνθήκες υγιεινής. Αναφορά γίνεται και στο νέο τροχαίο ατύχημα, όπου όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε 72χρονο ποδηλάτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «’Τα επίσημα λαθραία’ στοιχίζουν στο κράτος 100 εκατομμύρια», προβάλλει δηλώσεις του «προέδρου» των ιδιοκτητών υπεραγορών Τανσέρ Νιζάμ σχετικά με την ανοχή του «κράτους» στις παρανομίες που γίνονται σε στρατιωτικά παντοπωλεία. Γράφει, ακόμα, ότι το χάος δημιουργήθηκε στα «δημόσια» νοσηλευτήρια, όταν οι συντεχνίες αποφάσισαν να μην δουλέψουν υπερωρίες, ενώ ο «διευθυντής» του «κρατικού» νοσοκομείου, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στην ανάγκη της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων στον τομέα της υγείας. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο 72χρονου από τραυματισμό, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα ενώ επέβαινε στο ποδήλατό του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα