Η αλήθεια για την κρίση στην Παιδεία από τους ίδιους τους μαθητές

Τις θέσεις τους για την κρίση στην Παιδεία είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν μαθητές στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Παιδοβουλής Παρασκευάς Χατζήκκος, αρχικά ανέφερε ότι οι μαθητές δεν «εισακούστηκαν καθόλου, αφού βλέπουν τα αποτελέσματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς», ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην κτυπήσει το κουδούνι, αλλά, όπως αναφέρει, φταίνε και οι δύο πλευρές.

Διαβάστε επίσης: Ιδού η επείγουσα εγκύκλιος της ΠΟΕΔ στα μέλη της (Έγγραφο)

Ο Μιχάλης Τσαγγαρίδης, μέλος Παιδοβουλής, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ανέφερε ότι

η αλήθεια για την κρίση στην Παιδεία είναι κάπου στη μέση. Τόνισε ότι και οι δύο πλευρές θέλουν εξορθολογισμό αλλά και λύση στην κρίση της Παιδείας, αλλά διερωτάται, αφού θέλουν και οι δύο λύση, γιατί αυτό το αδιέξοδο παραμένει.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Παρασκευάς Χατζήκκος, ξεκαθάρισε ότι η Παιδοβουλή δεν παίρνει κανενός το μέρος, είναι ουδέτεροι, αλλά και οι «θεατές που δεν εισακούστηκε η γνώμη τους, με την επίδραση μιας ψυχοφθόρου αντιπαράθεσης, χωρίς να σέβονται το μέλλον τους». Ανέφερε ότι ως Παιδοβουλή δεν προτίθενται να πάρουν θέση πάνω στα εργασιακά τους θέματα, αλλά τους ενδιαφέρουν μόνο θέματα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Εξήγησε ότι το δημόσιο σχολείο είναι «αρκετά καλό, πάντα υπάρχει ένα περιθώριο βελτίωσης, το οποίο ως μαθητές, σε συνεργασία με τους καθηγητές και το Υπουργείο Παιδείας, μπορούν να το εκσυγχρονίσουν. Αυτό θα γίνει, όμως, μόνο εάν παρακαθίσουν όλοι στο τραπέζι του σωστού και δομημένου διαλόγου». Γι' αυτό καλούν και τις δύο πλευρές να επαναρχίσουν τον διάλογο και να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Σε ερώτηση πού εντοπίζονται τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου, ο Μιχάλης Τσαγγαρίδης ανέφερε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα νοσεί και χρειάζεται ένας ευρύτερος εξορθολογισμός. Τόνισε ότι χρειάζεται βελτίωση των αναλυτικών προγραμμάτων, διαφοροποίηση του τρόπου διδασκαλίας, ένταξη αλλόγλωσσων παιδιών στην εκπαίδευση, εκσυγχρονισμός συστήματος αξιολόγησης του μαθητή και έναρξη του διαλόγου για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα