29χρονος φερόμενος απαγωγέας:«Ήρθα Κύπρο και δεν είχα να φάω,δεν έκανα τίποτα»

Την οκταήμερη κράτηση του 29χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για την απαγωγή και τη ληστεία δύο ανήλικων παιδιών σε πάρκο στην Αγλαντζια, διέταξε τα Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία αφορά συμβάν που διαδραματίστηκε σε πάρκο της Λευκωσίας στις 20 Απριλίου. Συγκεκριμένα, δυο ανήλικοι, κορίτσι 14 ετών και αγόρι 16 ετών κατήγγειλαν ότι ενόσω βρίσκονταν στο πάρκο, τους προσέγγισε αλλοδαπός άνδρας ο οποίος αφού τους περιόρισε για να μην μπορούν να φύγουν, τους έπιασε τα κινητά και τους ζητούσε λεφτά.

Στο δικαστήριο ο 29χρονος,

ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ανέφερε αρχικά ότι «ήρθα πριν δύο μήνες στην Κύπρο και δεν είχα να φάω. Με κτύπησαν, με κορόιδευαν και ανέφεραν το όνομα της χώρας μου».

Ακολούθως, ρώτησε τον διερμηνέα του εάν είναι νόμιμη η σύλληψή του και πρόσθεσε ότι δεν συμφωνεί με το αίτημα για κράτησή του, αναφέροντας ότι «δεν έκανα τίποτα».

Στη συνέχεια, αφού ο δικαστής του εξήγησε ότι στη σημερινή διαδικασία δεν κρίνεται εάν είναι αθώος ή ένοχος, συμφώνησε στο αίτημα για κράτησή του.

Σύμφωνα με τον δικαστή, έχουν ληφθεί 14 καταθέσεις και υπολείπονται άλλες 15. Ο ύποπτος αναμένεται να ανακριθεί, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από τις επιστημονικές εξετάσεις.

Επίσης, θα ληφθεί δείγμα DNA από τον 29χρονο, θα γίνει αναγνωριστική παράταξη, ενώ θα εξεταστεί και το καθεστώς παραμονής του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τέλος, αναζητούνται τα κινητά τηλέφωνα που απέσπασε από τα ανήλικα παιδιά. 

Διαβάστε επίσης: 

Αγλαντζιά: Έτσι συνέλαβαν τον φερόμενο απαγωγέα – Βόλταρε στο ίδιο πάρκο

Χειροπέδες σε 29χρονο για την υπόθεση απαγωγής των δύο ανηλίκων στη Λευκωσία

Keywords
Τυχαία Θέματα
29χρονος, Ήρθα Κύπρο,29chronos, irtha kypro