25η αγων: Αφιερωμένη στο Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα»

Το ποδόσφαιρο δείχνει για άλλη μία φορά την κοινωνική του ευαισθησία, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας συνανθρώπων μας.

Η ΚΟΠ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων "Μοναδικά Χαμόγελα", ενισχύοντας οικονομικά το Σύνδεσμο και αφιερώνοντας την 25η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας στην προσπάθεια του Συνδέσμου για ενημέρωση για τη δράση του αλλά και στη διαφώτιση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά

με σπάνια γενετικά νοσήματα.

Σε όλους τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής στις 27,28 και 29 Φεβρουαρίου, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, παιδιά θα μεταφέρουν πανό με το σύνθημα "Η Φύση με έκανε Σπάνιο. Εσείς με Κάνετε Δυνατό".

Στις 29 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας των Σπάνιων Παθήσεων θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις και η 25η αγωνιστική είναι αφιερωμένη σε αυτό το σκοπό .

Ο σύνδεσμος «Μοναδικά Χαμόγελα» έχει επίσημη δράση μόλις ένα χρόνο με στόχο τον συντονισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση των αναγκών αυτών των παιδιών .Οι ανάγκες περιλαμβάνουν την έγκαιρη διάγνωση, την εξειδίκευση, την στήριξη και την πληροφόρηση. Ο Σύνδεσμος δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουν οι ασθενείς άλλους ασθενείς με την ίδια ή παρόμοια διάγνωση για στήριξη.

Σπάνιες είναι οι παθήσεις που επηρεάζουν λιγότερο από ένα άτομο ανά 2000. Στην Κύπρο υπολογίζετε πως έχουμε γύρω στους 60,000 ασθενείς με σπάνιες ασθένειες διαφορων μορφών. Συνολικά στην Ευρώπη 30 εκατομμυύρια άτομα πάσχουν από μία από τις 8000 σπάνιες παθήσεις που έχουν καταγραφεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα